Annons:

Avgörandets stund är här – ”Ska bli jättekul”

Matilda Sundbergs FBSK vill ha revansch efter storförlusten mot Hultsfred i somras. Foto: Ossian Mathiasson

Avgörandets stund är här – ”Ska bli jättekul”

I dag avgörs damtrean på ett mycket rafflande sätt. Tabellettan Hultsfreds FK möter tabelltrean FBSK där båda lagen har chans på seriesegern.
– Det ska bli jättekul och jättespännande, säger Matilda Sundberg i FBSK.

Annons:

Här är förutsättningarna inför den avgörande matchen i eftermiddag:

  1. Hultsfreds FK, 33 poäng, +37
  2. Hultsjö IF Atom, 33 poäng, +26
  3. FBSK, 32 poäng, +19.

FBSK möter alltså Hultsfred på hemmaplan medan Hultsjö tar emot jumbon Västerviks FF hemma. Allt talar för två mycket dramatiska timmar i eftermiddag.

– Jag är glad att vi fått möjlighet att spela den här matchen. Vi är ett bra lag och har en bra sammanhållning. Hultsfred kommer få kämpa hårt för att vinna mot oss. Vi har allt att vinna, säger rutinerade Matilda Sundberg i FBSK.

Minst lika erfarna Caroline Phalén i HFK ser förstås också fram emot matchen:

– Jag satt precis och tittade igenom tabellen och blev lite nervös efter 32 år… Det är bra att det är så. Tabellen visar att det är jämnt mellan lagen och det blir en jämn match. Vi måste vara med från start och har gjort mål tidigt i många matcher. Det kan betyda mycket. 

 "Slog dem överlägset"

Vårens derby vann HFK med förkrossande 8–0.

– Vi har det med oss och det är bra för självförtroende, men vi kan inte ställa ut skorna för det. Egentligen ska vi inte tänka på den matchen, men självklart vet vi att vi slog dem överlägset senast och har det i bakhuvudet. Det kan vara extra tändvätska för dem, det är ju skitsurt att förlora med 8–0. Det var en överkörning.

Matilda Sundberg:

– Det var en match där allt fick fel, men det är inget jag funderar på. Vi har spelat och tränat bra på slutet och har lämnat det bakom oss. För vissa kanske det är lite revanschbegär, men för mig spelar det ingen roll. Vi ska göra allt för att vinna på söndag.

 "Så dåliga att de är svåra att möta"

Det mesta talar förstås för att Hultsjö besegrar Västerviks FF på hemmaplan. Det skulle innebära att HFK, som varit i serieledning under nästan hela serien, behöver tre poäng för att säkra avancemanget.

– Vi tappade poäng mot Västervik, de är så dåliga att de är svåra att möta. De har liksom inget spel, men det troliga är att Hultsjö vinner. Vi måste tänka på vårt och vinner vi så är det klart. Vi kommer gå för segern, men vi kommer inte börja med tre forwards.

Sundberg anser att favorittrycket ligger på HFK: 

– Vi ser det här som en möjlighet och vi har allt att vinna. Jag tror att det blir en jämn match och de som vill mest kommer att vinna. Vi ska ha ett bra försvarsspel och sätta våra chanser. Det var länge sedan vi hade något att spela för i sista omgången och det ska bli en jätterolig match.

Båda lagen kommer med fulla trupper.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt