Annons:

JUST NU: Lokala klubben tackar ja till friplatsen

FBSK tackar ja till friplatsen i division två. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Lokala klubben tackar ja till friplatsen

Hultsfreds FK tog inte steget upp i division två. Nu har Frödinge/Brantestad SK tagit beslut om den erbjudna friplatsen.

Annons:

FBSK gick miste om uppflyttning till division två. Men efter att HFK tackat nej till platsen blev Frödinge/Brantestad erbjudna den.

Nu har klubben bestämt sig för att tacka ja till friplatsen i division två.

– Vi känner att vi vill ge det chansen. Det känns som ett naturligt steg i och med att vi blir erbjudna platsen och utifrån det vi presterat, säger FBSK:s Robin Blomberg efter torsdagens möte.

Har det varit ett svårt val?

– Det är ju delvis ett svårt val på så sätt att det är mycket att ta hänsyn till, men vi hade som sagt grönt ljus från styrelsen och väldigt bra diskussioner bland spelarna så alla är med på tåget, även om vi vägde för och emot.

"Ser att vi kan hävda oss"

Huruvida FBSK kan hävda sig i den nya divisionen är svårt att säga. Men Robin Blomberg ser bara möjligheter, säger han.

– Jag tycker inte om att jämföra oss med andra lag utan lägger hellre vikt vid det som vi gör. Vi har en bra grund både när det gäller spelartruppen och sättet vi jobbar och självklart ser vi att vi kan hävda oss på en högre nivå. Det är en utmaning absolut, men vi tror väldigt mycket på det här. 

Kommer ni förändra ert upplägg mycket?

– Det här är ju väldigt färskt så det är inte helt lätt att svara på, men självklart kommer det innebära förändringar. Det kommer bli förändringar när det gäller spelsätt och träningsmängd. Samtidigt är det nog viktigt att inte drabbas av panik utan att ge saker och ting tid. Vi måste ha tålamod och fortsätta jobba långsiktigt.

Fakta

De här lagen ställs FBSK mot nästa säsong:

BK Tinnis, Borens IK, Egnahems BK, Eneby BK, IF Eksjö Fotboll, Linghems SK, Linköping Kenty DFF, Mjölby FC, Smedby AIS, Svärtinge SK och Tranås FF/Torpa AIS.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt