Annons:

FBSK nära första segern – kände sig rånade på straff:

Här diskuterar Robin Blomberg och lagkaptenen Sandra Edlund med domartrion om straffsituationen. Foto: Simon Henriksson

FBSK nära första segern – kände sig rånade på straff: "Den är solklar"

Frödinge/Brantestads SK har plockat sin första poäng i division 2. Mest omdiskuterat blev dock en straffsituation i slutet av första halvlek.
– Vi blir fullständigt berövade på en straff, säger tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Inledningen på division 2-äventyret har varit tungt för Frödinge/Brantestads SK. Hemma mot Linghem, som också stod utan poäng, var det kanske upplagt för säsongens trepoängare.

Men trots en prestationsmässigt fin insats fick FBSK nöja sig med en poäng.

– Vi nådde inte riktigt ända fram, men prestationsmässigt är det bra. Vi har lite fler heta chanser än dem och gör en bra prestation frånsett en liten dipp i första halvlek, säger tränaren Robin Blomberg.

Evelina Bertilsson knoppade in 1-0 på en hörna i matchinledningen. FBSK dominerade sedan den första halvleken och alla runt arenan trodde nog på 2-0 när Frödinge/Brantestad tilldömdes en straffspark. Efter viss diskussion mellan domarna ändrades beslut och Linghem fick i stället frispark.

– Det jag har mest i huvudet nu är att vi blir fullständigt berövade på en straff. 2-0 där hade kunnat punktera matchen, säger Blomberg.

Du tycker att den är klar?

– Ja, den är solklar. Louise Andersson är bollförare och blir hindrad från att ta ett avslut. Huvuddomaren dömer straff, men beslutet ändras. Som jag fick höra blåstes det frispark i momentet efteråt, det är väldigt tungt. Det blir lite bitterhet över det, för jag får ingen bra förklaring känner jag.

"Ganska böljande"

I den andra halvleken var FBSK halvnära att kunna utöka till 2-0, men i stället kvitterade Linghem från ingenstans. Efter 1-1 var det en jämn match där båda lagen hade fina chanser att avgöra.

– Det är ganska böljande och vi kan inte blunda för att de också skapar lägen, de har två i ribban. Men jag tycker att vi har lite mer även om det blir tillfälligheter. 

Går det att glädjas över att den första poängen är inspelad?

– Inte just nu men säkert med tiden. Nu känner jag bara besvikelse över att det inte blev tre poäng. Det är två lag i samma läge och båda spelar ganska desperat. Vi är bättre med i kampen och har bättre inställning i den här matchen. 

Matilda Brogie var en gigant i försvarsspelet. 

– Hon var bra, absolut, men jag är så van vid att hon är det. Vi kallar henne för dammsugaren av en anledning, hon håller rent där nere. 

Även Evelina Bertilsson och Emma Wessman stack ut i FBSK.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt