Annons:

Han kan bli Gullringens nya assisterande tränare

Gullringen jagar en ny assisterande tränare och mest aktuell för jobbet är Kisabon Claes Creutz. Foto: Ossian Mathiasson

Han kan bli Gullringens nya assisterande tränare

Gullringens GoIF är på jakt efter en assisterande tränare och nu kan Dagens Vimmerby berätta att Claes Creutz från Kisa är aktuell för jobbet.

Annons:

Daniel Ohlsson är kvar i rollen som huvudtränare för division 4-laget Gullringens GoIF och det finns fortfarande oklarheter kring vem som ska assistera honom på tränarbänken 2019. 

Christian Simonsson, spelande assisterande tränare under 2018, tvekar kring fortsättning och det gör att Gullringen måste titta sig omkring. 

Nu kan Dagens Vimmerby berätta att Gullringen jagar Kisa BK:s tidigare damtränare Claes Creutz, vars damlag inte kommer till spel i damfyran under 2019. 

"Wärnehall ska ringa mig" 

Han berättar att Daniel Ohlsson tog kontakt med honom för ett par månader sedan och han har även varit på plats för att titta på en träning. I går tog man det ett steg längre. 

– Jag pratade lite snabbt med ”Danne” i går och sa att vi kan gå vidare och ta en diskussion med fotbollssektionen. Mer än det inte i detta läge. Vi kom överens om att Wärnehall (Patrik) ska ringa mig i eftermiddag, säger Claes Creutz. 

Är du intresserad av tränaruppdraget i Gullringen?

– Ja, annars hade jag inte sagt till ”Danne” att vi kan gå vidare om jag inte var intresserad, säger han och skrattar samtidigt. 

Vad är nästa steg?

– Jag ska prata med fotbollssektionen, sen får vi se vart det tar vägen. Jag har inte fått reda på vad de kräver och vill få ut av mig. Jag har ett jobb som är ganska krävande och det är sådana saker som måste funka. Jag hade faktiskt tänkt att jag skulle ta ett sabbatsår innan ”Danne” ringde. 

"Får gå ett par dagar till"

Under de senaste säsongerna har Creutz tränat Kisa BK:s damlag i division 4 och han var också med i tränarkonstellation med Håkan Wass och Patrik Kieback när KBK spelade i division 3. 

Hur troligt är det att du blir assisterande tränare i Gullringen?

– Det vet man inte. Jag har inte pratat med Wärnehall (Patrik) än. Vi får se hur det blir, det får gå ett par dagar till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt