Annons:

Sen matchpremiär för VIF: ”Resultatet är väldigt oviktigt”

Mohammed Ibrahim är inte redo att spela årets första träningsmatch. Foto: Linus Johansson

Sen matchpremiär för VIF: ”Resultatet är väldigt oviktigt”

I morgon spelar Vimmerby IF:s herrar årets första träningsmatch. Det är en sen premiär sett till hur det brukar vara.
– Det ska bli superkul med första matchen. Killarna är sugna på att spela fotboll nu, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Vimmerby skulle redan ha spelat sin första träningsmatch. Den blev dock inställd och istället begås matchpremiären mot division fyra-laget Gullringens GoIF under lördagen.

– Vi har fem träningsmatcher inbokade i mars och en i april. Personligen tycker jag att det räcker gott och väl. Jag vill inte ha nio till tio träningsmatcher utan jag vill skapa ett sug hos killarna istället och förbereda dem på att kunna prestera i rätt lägen, säger Dragan Zivic. 

”Uppträda som ett lag”

Zivic är ny tränare och han gillar det han sett av laget så här långt.

– Det har sett bra ut. Vi har haft en träningsnärvaro på runt 80 procent och de som är på träningarna ger allt. Vi har haft lite småskavanker i truppen, men det här är första gången som en del av spelarna kör en seriös försäsong och då kan det bli att kroppen reagerar på det sättet.

Hur går dina tankar inför matchen mot Gullringen?

– Resultatet i träningsmatcherna är väldigt oviktigt för mig. Det är självklart kul om vi vinner, men det är inte det som betyder något nu. Det viktiga är att jag får se spelarna i stressade situationer och hur de agerar individuellt och som kollektiv.

Vad vill du framförallt se i den första träningsmatchen?

– Jag vill se en vilja hos samtliga spelare. Det jag kommer trycka på är att vi ska uppträda som ett lag och fokusera på det vi tränat på. Jag vill se samma inställning som grabbarna hade på KM i futsal. Sen kommer jag att byta runt en hel del, alla kommer få chansen. Spelmässigt förväntar jag mig att vi ska spela en attraktiv fotboll och äga mer boll än våra motståndare.

Fyra spelare missar matchen

I årets första match har VIF tillgång till samtliga spelare utom Oskar Bergman (bortrest), Victor Gustavsson (bortrest), Mohammed Ibrahim (skadad) och Ali Mohammed (skadad).

Vi har tidigare i dag skrivit att VIF kommer att testa en provspelare från Kanada samt att Jakob Kus är tillbaka i klubben efter en utflykt till Åtvidabergs FF. Det är nu också klart med Ardijan Mahmutajs övergång från SK Lojal till VIF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt