Annons:

Seger för Gullringen i derbyt – VIF bytte ut hela laget i paus

Gullringen slog Vimmerby med 2–0 på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Seger för Gullringen i derbyt – VIF bytte ut hela laget i paus

Gullringens GoIF vann träningsmatchen mot Vimmerby IF med 2–0. Det var en typisk försäsongsmatch och det som stack ut var att Vimmerby IF bytte tio av elva spelare i paus.
– Jag ville kartlägga individuella förmågor för att se hur vi ska jobba vidare, säger tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Säsongens första träningsmatch för Vimmerby IF och den andra för Gullringens GoIF, som spelade oavgjort (3–3) mot IFK Tuna förra helgen. 

Även om Vimmerby IF hade ett stort spelövertag sett över 90 minuter hade de svårt att vaska fram de riktiga heta målchanserna och föll med 0–2 mot Gullringen. 

Faktum är att den nye VIF-tränaren Dragan Zivic bytte ut tio av elva spelare i paus. I första halvlek spelade många av de förväntade startspelarna i a-laget och efter paus tog många av ersättarna över. 

– Prio ett för mig var att prova alla spelare. Vi kom inte upp i den nivå som jag hade förväntat mig i första halvlek, det saknades en hel del inställningsmässigt, tekniskt och taktiskt. I andra halvlek blev jag positivt överraskad av attityden, viljan och deras försök att ändra på spelet, säger Dragan Zivic. 

Missade "Panenka"-straff

Bell Maneetup gav Gullringen ledningen med 1–0 efter en vacker upprullning i sjätte spelminuten.  

Vimmerby hade några kvitteringschanser där Mohammad Jafr bland annat brände en ”Panenka”-straff i ribban i upptakten av andra halvlek. 

Ett kontringsstarkt Gullringen gjorde 2–0 i 78:e minuten när Rasmus Bexell satte sin egen retur på en straff sedan Rasmus Stahlin kommit fri med Gustaf Johansson och rivits omkull i straffområdet. 

– Vi hade nio spelare borta och igår såg det svårt ut men andra spelare får chansen. Vi gjorde det bra utefter våra förutsättningar och ska inte be om ursäkt. Vimmerby hade bollinnehavet och skapade inget märkvärdigt förutom Marcins (Muszka) räddning i krysset och straffen, säger Daniel Ohlsson. 

Stark defensiv insats av Gullringen

Han var mest nöjd med lagets omställningsspel och försvarsspel efter att ha släppt in tre mål i senaste matchen mot Tuna. 

Alla spelare, framför allt Bell Maneetup och Erik Lindblad, fick beröm i Gullringen. I Vimmerby fick Jakob Johansson och Mohammed Jafr beröm för andra halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt