Annons:

Milton slutade – nu spelar hon i A-laget: ”Förstår att folk undrar”

Nathalie Milton skulle inte spela mer i Vimmerby IF:s A-lag, men har fått hoppa in redan tidigt på försäsongen.

Milton slutade – nu spelar hon i A-laget: ”Förstår att folk undrar”

Nathalie Milton skulle sluta spela i Vimmerby IF:s A-lag. I träningsmatchen mot Kenty i morgon gör hon sitt andra framträdande för säsongen.
– Vi tar det vecka för vecka. Jag har inget kontrakt och kan inte ha pressen på mig att jag måste vara med hela tiden, säger Nathalie Milton.

Annons:

I slutet av förra säsongen meddelade Nathalie Milton att det var slutspelat i Vimmerby IF:s A-lag och i division ett.

– Det var så jag kände med tanke på hur mitt liv såg ut med hus, barn, heltidsjobb och fotboll i division ett. Egentligen hade jag dåligt samvete hela säsongen. När jag tränade hade jag dåligt samvete mot min dotter Nellie och när jag inte tränade hade jag dåligt samvete mot laget. Sanningen är att jag kanske kan träna 50 procent och då går det inte att spela i division ett, det håller inte. Jag tycker att man måste ligga på 80 procent, säger Nathalie Milton.

”En resursspelare”

Däremot var tanken aldrig att avsluta karriären helt.

– Tanken har aldrig varit att sluta helt utan sluta spela i division ett. Jag har sagt att jag ska försöka träna så ofta jag kan och inte känna någon press. Och att jag spelar i B-laget och C-laget när jag kan. Helt enkelt en resursspelare.

Frågan är om den inställningen nu har ändrats. Redan i Vimmerbys andra träningsmatch för säsongen spelade Nathalie Milton från start. Det kommer hon att göra även i den tredje träningsmatchen mot Kenty på lördag.

– Jag har pratat med Jonas (Karlsson, huvudtränare) och ”Lasse” (Lars Gustavsson, assisterande tränare). Jag har sett det som att jag tränar för lite, medan de ser det som att jag tränar det jag kan och konkurrerar på samma villkor som alla andra, säger Nathalie Milton.

”Får inget ja eller nej”

Milton säger också att det inte alls är säkert att det blir någon större mängd spel i A-laget under säsongen.

– Jag sitter inte här och säger att jag kommer att spela i A-laget. Jag kan inte ha pressen på mig att jag måste vara med hela tiden. Det är svårt att få ihop livspusslet. Sen tycker jag att fotboll är skitkul annars hade jag inte tränat tre gånger den här veckan. Men du får inget ja eller nej av mig när det gäller hela säsongen, det har inte Jonas fått heller. Vi tar det vecka för vecka. Sen förstår jag att folk undrar.

Att hon skulle klara av att spela i division ett även i år tvivlar inte Nathalie Milton på.

– Jag tycker fortfarande att jag håller i division ett, men det krävs egenträning av mig. På fotbollsplanen lever jag mycket på att jag är bra tränad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt