Annons:

Ingemarsson klar för Tuna: ”Enda laget som försöker spela fotboll”

Filip Ingemarsson lämnar Hultsfred för spel i Tuna. Övergången är nu helt klar.

Ingemarsson klar för Tuna: ”Enda laget som försöker spela fotboll”

Offensivt skicklige Filip Ingemarsson är nu helt klar för IFK Tuna. Övergången från Hultsfreds FK är nämligen godkänd.
– Det är en principsak att jag inte vill vara kvar i Hultsfred, säger Filip Ingemarsson.

Annons:

Att Filip Ingemarsson inte skulle fortsätta i Hultsfred har varit klart ett tag. Den senaste tiden har han spelat och tränat med HFK:s seriekonkurrent IFK Tuna och nu är övergången definitivt klar. Därmed får Tuna en mycket fin förstärkning lagom till seriestarten i division fyra.

– För min del har det inte varit så mycket att fundera på. När det blev som det blev ringde jag Tuna ganska snabbt. I princip är Tuna det enda laget som försöker spela fotboll här omkring. Sen måste jag säga att jag fick tillbaka glädjen för fotbollen i HFK och det ska de ha tack för. Nu blir det ett år i Tuna, sen lär det bli Hultsfred igen nästa säsong om jag fortsätter spela, säger Filip Ingemarsson.

Varför lämnar du HFK?

– Det var mycket odemokratiskt som hände där och det är en principsak att jag inte vill vara kvar i Hultsfred. Sen är det inga hard feelings från min sida, men jag behövde komma bort ett år.

"Tränar hårt"

Trots att Hultsfred har tappat många spelare tror Filip Ingemarsson att laget kan bli att räkna med i division fyra.

– De tränar hårt och jag tror att de kommer kunna springa sönder många lag. Sen tror jag ändå att Tuna kommer att komma högre upp i tabellen med den kvalitén vi har i laget.

Tuna hade en tung fjolårssäsong, men lyckades till slut klara nytt kontrakt i division fyra.

– Det lär gå bättre i år, speciellt när vi har fått in Ted (Åström Åberg). Det har varit lite dåligt med folk på träningarna, men övre halvan måste vi ändå kunna sikta på, säger Filip Ingemarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt