Annons:

Green arg efter samtal med styrelsemedlem: ”Det kan han inte säga”

Jonatan Greens övergång från Djursdala till Boston stoppas. Foto: Ossian Mathiasson

Green arg efter samtal med styrelsemedlem: ”Det kan han inte säga”

Jonatan Green och Joakim Hammar får inte gå till BK Boston. Att Djursdala SK säger att det var ett enhälligt beslut gör Green mäkta upprörd.
– Jag ringde styrelsemedlemmen Fredrik Milton som sa att han inte står bakom det. När han sa det så tände jag till, det kan han inte säga till mig, säger Jonatan Green.

Annons:

Det ser inte ut som att Joakim Hammar och Jonatan Green får möjlighet att spela några seriematcher under 2019. 

Djursdala har gjort en rejäl markering och stoppar spelarnas övergång till Boston med anledning av att det händer utanför frimånaden, som pågår från 15 november till 15 december. Beslutet rör upp heta känslor på sociala medier och nu kommenterar en av de berörda spelarna, Jonatan Green, Djursdalas beslut. 

– Jag köper att man måste markera någon gång men vi snackar om division 5 och division 6. Jag har varit tydlig från första början att innebandyn gör först och Djursdala SK har sagt att de inte räknar med mig så länge jag inte tränar. Jag vet att jag inte kommer spela så mycket och ändå håller de kvar mig. Det är helt sjukt skött, säger Jonatan Green. 

Besviken på styrelseledamot

I Djursdalas pressmeddelande på onsdagsförmiddagen sa ordförande Sven Karlsson att det var enhälligt beslut som fattades om att stoppa övergångarna.

– Det är väldigt konstigt att de säger att det har varit ett enhälligt beslut som allihop har fattat. Jag tycker att det är väldigt dålig kommunikation i klubben där brister det något fruktansvärt, säger han.

Vad menar du?

– Jag ringde styrelsemedlemmen Fredrik Milton som sa att han inte står bakom det. När han sa det så tände jag till, det kan han inte säga till mig. Jag var riktigt arg i det samtalet. Jag vet att han har saker att säga till om och att säga det som styrelsemedlem när de har sagt att alla var eniga är riktigt dåligt. Då är det bättre att vara ärlig och säga som det är i stället för att backa bara för att man är konflikträdd, då ljuger han mig rakt upp i ansiktet. 

"Sticker nog i mångas ögon"

Djursdala vill göra en markering mot sådana sena övergångar och visa att det finns en mening med frimånaden. Då kopplar Green ihop det med att Boston släppte Abdel Idjbara till just Djursdala i januari, det vill säga efter frimånaden.

– De säger att det är frimånaden som man ska hålla sig till, vi släppte till Abdel till DSK utan några som helst problem efter årsskiftet. Att de bara trycker på det är fel, säger han och fortsätter: 

– Jag vet inte om det handlar om att det är just Boston? När föreningen startades var många emot det för att det inte kommer gynna lokalfotbollen. Det känns som att folk inte vill att spelare ska gå dit helt enkelt. Hade jag lämnat för något annat lag i den lokala fotbollen så tror jag inte att det hade blivit en så här stor grej. Det sticker nog i mångas ögon när de ser att Boston har en bred trupp och då vill de inte släppa spelare dit.

Vad händer för din del nu?

– Jag vet faktiskt inte. Jag kommer inte gå tillbaka till Djursdala i alla fall, det hoppas jag att de förstår. 

Joakim Hammar har avböjt att kommentera situationen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt