Annons:

DSK-tränaren tar avstånd: ”Proportionerna är helt orimliga”

DSK-tränaren Patrik Nilsson riktar hård kritik mot styrelsens beslut. Foto: Ossian Mathiasson

DSK-tränaren tar avstånd: ”Proportionerna är helt orimliga”

Styrelsen i Djursdala SK sätter stopp för Joakim Hammar och Jonatan Green att gå till BK Boston. Det är ett beslut som DSK-tränaren Patrik Nilsson inte står bakom.
– Jag känner att jag respekterar styrelsens beslut även om jag tycker att det är tufft och inget jag ställer mig bakom, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

Tidigare i dag kom Djursdala SK med sitt beslut gällande framtiden för Jonatan Green och Joakim Hammar. Styrelsen har bestämt sig för att stoppa övergångarna och spelarna måste vänta på frimånaden i november. Det är givetvis ett beslut som har rört upp känslorna rejält hos både spelare, ledare och folk i allmänhet. 

Nu kliver Djursdalas tränare Patrik Nilsson fram och tycker att hans klubb har varit alldeles för tuff i beslutet. 

– Jag tycker att proportionerna är helt orimliga. Att inte låta två spelare spela fotboll på ett år känns helt fel. Jag tycker synd om grabbarna, de vill inget illa. Jag tycker självklart att de här killarna ska få spela fotboll även om de satte oss i en svår sits genom att de vill lämna så tätt inpå serien. Grabbarna har lärt sig en läxa och jag tycker att vi ska släppa dem, säger Patrik Nilsson. 

"Jag mår inte bra"

Han tycker att spelarna ska få en kortare straff för att sedan komma vidare och ta tag i själva sakfrågan. 

– Ge dem ett kännbart straff i en månad eller två månader, sen måste vi gå vidare. Jag har inte haft något med beslutet att göra och jag tycker att det är tufft att inte låta de spela fotboll på helt år, säger han och fortsätter:

– Jag är av den inställningen att man ska markera när fel görs men nu pratar vi om ett helt år. Nä, usch. Jag mår inte bra. De är inte gamla, det förstör mycket och leder inte till något bra. ”Jocke” är en blyg kille som säkert har tänkt på det under lång tid utan att våga berätta. Jag jobbar med honom och vet hur han fungerar. 

Har du pratat med någon från styrelsen?

– Jag har pratat med ”Fredde” (Fredrik Milton) och berättat hur jag känner. Jag fick reda på detta i går kväll och jag hade svårt att somna. Det känns så konstigt att det ska bli en sådan stor grej och att vi inte släpper dem. 

"Har inte rent mjöl i påsen"

Precis som för en vecka sedan säger Nilsson att det här är ett större problem än just Hammar och Green som vill gå till Boston. 

– Jag vill peka på att det är ett bekymmer som alla föreningar i Vimmerby kommun måste sätta sig ner och prata om hur vi ska göra med frimånaden och förhålla oss till det. Jag tycker att frimånaden ligger alldeles för tidigt. Ska vi bara straffa de här för att det händer efter frimånaden? Då kan jag säga att vi inte har rent mjöl i påsen med tanke på att Abdel (från just Boston) blev klar för oss så sent som i januari.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt