Annons:

VIF premiärspelar i morgon – de spelarna missar matchen

Simon Sandholm är en av spelarna som missar Vimmerby IF:s seriepremiär. Foto: Linus Johansson

VIF premiärspelar i morgon – de spelarna missar matchen

Under lördagen spelar Vimmerby IF:s herrar seriepremiär i division tre. På schemat står bortamatch mot Jönköpingsklubben IK Tord.
– Det kändes på träningen i går att spelarna är inställda på att det börjar på allvar nu, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Vimmerby IF har haft en resultatmässigt skakig försäsong och det känns i skrivande stund omöjligt att bedöma hur slagkraftigt laget kommer att vara i år.

– Jag tycker definitivt att vi är redo. Det har skett en utveckling under de här månaderna, vi jobbar bättre i försvarsspelet och även i det offensiva spelet är det mer och mer som funkar. Med tiden hoppas jag att det ska bli ännu stabilare, säger Dragan Zivic.

”Vill se en tro på varandra”

I premiärmatchen väntar alltså IK Tord på bortaplan.

– Det är ett lag som alltid brukar vara svåra att möta på bortaplan. I år har de ett ganska ungt lag och jag vet bland annat att de förlorade sin sista träningsmatch mot Tranås. Jag kan inte säga att det är ett lag vi borde vara rädda för. Mycket beror på hur vi öppnar matchen och hur killarna presterar. Nyckeln är att inte visa så mycket respekt från början.

Vad vill du se under 90 minuter?

– Jag vill se en kollektiv insats och en tro på varandra från första till sista minut. Sen får vi se hur långt det räcker och vilken kvalité vi har i jämförelse med Tord.

Tre spelare saknas

Dragan Zivic vill inte uttala sig om hur startelvan kommer att formeras.

– Det tar vi i morgon. De spelarna som är bäst tränade och som har visat bäst form får chansen.

Vimmerby får klara sig utan Simon Sandholm (lättare skada), det sena nyförvärvet William Westerholm (nageltrång) och Mohammed Ibrahim.

– Den enda spelaren i truppen som dras med en lite svårare skada är Mohammed Ibrahim. Han ska få lite hjälp av sjukgymnast kommande vecka, säger Dragan Zivic.

Victor Gustavsson har problem med en fotled och är osäker.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt