KRYSS I PREMIÄREN – GULLRINGEN TAPPADE KLAR LEDNING MOT VFF

Det blev delad pott i division 4-premiären mellan Erik Lindblads Gullringen och Oskar Erikssons Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringens GoIF hade en klar 2–0-ledning i paus mot Västerviks FF. Något premiärjubel blev det inte för Daniel Ohlssons mannar. VFF kom tillbaka starkt och löste en premiärpoäng (2–2).

Både Gullringen och Västerviks FF har ambitioner om att tillhöra toppskiktet i division 4. I kvällens premiär på ett kylslaget Bökensved fick gästande Gullringen en ultimat start och gick ifrån till en 2–0-ledning efter 17 minuters spel.

Anton Holm, nyförvärvet från Kisa BK, gjorde 1–0 i den nionde minuten efter att Rasmus Stahlin brutit ett hemmauppspel på högerkanten, iscensatt en blixtrande kontring och gett nyförvärvet ett fritt läge i straffområdet. Holm fick med andra ord en önskvärd start i nya klubben och det skulle bli bättre för Gullringen.

Stark upphämtning av VFF

Några minuter senare tryckte Anton Palmér in 2–0-målet med ett distinkt skott från nära håll och faktum är att laget borde fått en straff precis innan Palmér dunkade in bollen.

I andra halvlek förändrades matchbilden och Västerviks tidiga reduceringsmål genom spelande tränaren Ergest Fasko hade en stor del i förvandlingen. Västervik tryckte på och gjorde även 2–2 via en välplacerad nick av lagkaptenen och mittbacken Johan Lundin. Båda lagen hade varsin bra chans i slutminuterna men det blev delad pott i premiären.

Mer om kvällens premiärmatch kommer på DV och DVV senare under kvällen.