Annons:

Milton kände stolthet – trots nederlaget: ”Gör det grymt bra”

Nathalie Miltons Vimmerby premiärföll och spelade bra fotboll mot topptippade Jitex. Foto: Ossian Mathiasson

Milton kände stolthet – trots nederlaget: ”Gör det grymt bra”

Resultatet spelade mindre roll för Vimmerby IF. Det var insatsen som de fokuserade på i premiären och den lovordades av bland annat försvararen Nathalie Milton.
– Jämfört med förra säsongens matcher mot Jitex har vi gjort framsteg, säger hon.

Annons:

Vimmerby IF:s premiär i division 1 slutade med noll poäng mot seriefavoriten Jitex. Tränaren Jonas Karlsson gick direkt efter matchen ut och sa att han var stolt över hur spelarna genomförde matchen och ville spela fotboll. 

Även försvararen Nathalie Milton lämnade Arena Ceos med en god känsla.

– Vi gjorde det skitbra, det menar jag verkligen. Jämfört med förra säsongens matcher mot Jitex har vi gjort framsteg. Vi har mycket mer boll, fler varianter och farligare målchanser. Jag tycker att vi gör det grymt bra. Spelar vi så här mot alla lag i serien så kommer vi vara ett topplag, säger Nathalie Milton.

"Jag är stolt"

Under framför allt de första 30 minuterna var det Vimmerby som styrde och ställde spelet på Arena Ceos utan att få utdelning. Det resulterade dock i att laget hamnade i ett tungt 1–3-underläge i paus efter att Anna Karlsson gjort målen som betydde reducering till 1–2. 

– Jag är stolt över jobbet som alla spelare tar. Vi ger oss inte trots att vi ligger under med 1–3 i paus. Vi kommer ut och krigar som att det stod 0–0, säger hon. 

Hon tycker att laget ska ta med sig mycket till de kommande matcherna. 

– Jag tycker att det känns jättelovande. Jag trodde inte att vi skulle ligga så här långt fram i processen som vi gör. Vi har ett nytt spelsätt som kommer ta tid innan vi har kommit in i det. 

Vad finns det för skillnader i spelet jämfört med 2018?

– Jag vill påstå att vi lyckas hålla bollen längs backen mer och försöker hitta trianglarna. Vi har spelare på mitten och jag skulle vilja ha mer folk i anfallen. Det kommer bli bättre när vi möter lag där vi vågar trycka på och inte tänker lika mycket på defensiven.

Framtiden är osäker

Trots att Nathalie Milton har spelat i stort sett alla matcher under försäsongen är det osäkert hur mycket mer spel det blir. 

– Det är faktiskt som så att vi tar vecka för vecka. Jag kan inte sitta här och lova att jag är med om tre veckor. Jag måste få ihop mitt privatliv också och jag hade inte stått på den här planen om det inte vore för Rigmor och Leif Lätt som har tagit min dotter när det är träningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt