TUNG HEMMAPREMIÄR FÖR TUNA – FÖLL PÅ NYTT

IFK Tuna åkte på en tung förlust i hemmapremiären mot IFK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Tuna har fått en tung start på division 4-säsongen. I hemmapremiären mot IFK Oskarshamn blev det förlust med 0–2.

IFK Tunas hemmapremiär på långfredagen bjöd på strålande försommarväder och det var många som hade tagit sig till Tunhamra för att bevittna ortens gäng.

I förra helgens premiärmatch mot topptippade Myresjö/Vetlanda blev det förlust med 3–5 sedan laget tappat koncentrationen på grund av för dålig ork.

I hemmapremiären väntade ett annat förmodat topplag i form av IFK Oskarshamn, som vann division 5 i fjol och har en slagkraftig trupp.

Kalldusch mitt i positiv period

Nykomlingen IFK Oskarshamn, som dessutom tog en säker 5–0-seger mot Hultsfreds FK i premiären, tog ledningen genom Kalle Furuskog som nickade in en hörna på bortre stolpen i 14:e minuten.

I upptakten av andra halvlek tog sig Tuna in i matchen och skapade ett par fina lägen utan att få det att stämma.

Då, i 68:e minuten, kom kallduschen. Återigen var det Kalle Furuskog som hittade nätet och det var lagets första målchans efter paus.

Det var rejält uppretat i Tunalägret efter 0–2-målet som tappade fokus och fokuserade på flera domslut. Med drygt tio minuter kvar hade Tuna sin bästa chans när Martin Carlsson hade en bra nick på Anton Carlssons inlägg men målvakten gjorde en kanonräddning. Anton Carlsson hade på tilläggstid en nick som gick precis utanför målvaktens högra stolpe.

Mycket mer från dagens hemmapremiär kommer på sajten senare i dag.