Annons:

FBSK måste få igång målskyttet: ”Mycket fokus ligger på det”

Frödinge/Brantestad måste få målskyttet att lossna. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK måste få igång målskyttet: ”Mycket fokus ligger på det”

Frödinge/Brantestads damlag har gjort sina två första matcher i division två. Det har slutat med noll poäng och noll gjorda mål.
– Visst är det en lite jobbig start sett till resultat, men jag tycker inte att prestationerna har varit fullt så dåliga, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

0-2 mot Eneby och 0-5 mot Tinnis. Frödinge/Brantestad kunde ha fått en roligare start på division två-äventyret.

– Jag tycker ändå att tre av fyra halvlekar är klart godkända. Sen rann det i väg i den andra halvleken mot Tinnis och det är aldrig kul, säger Robin Blomberg.

Har gjort 13 mål

FBSK:s tredje chans till en första seger kommer på lördag hemma på Lundavallen. Motståndet är dock tuffast tänkbara i form av Smedby AIS, som har vunnit sina två första matcher och har 13-1 i målskillnad.

– Det blir säkert en väldigt tuff match. Jag hoppas att vi kommer att möta ett spelande lag, det skulle innebära att vi kan hantera matchen på ett bättre sätt. Vi brukar vara bättre mot bra lag så det blir säkert en kul match.

Problem med ett knä

Frödinge/Brantestad har inte lyckats göra något mål i de två första matcherna.

– Det är något vi behöver få att lossna. Vi skapade en del chanser mot Tinnis i den första halvleken och även i U-lagsmatchen mot Vimmerby i tisdags. Vi tränar mycket på det och pratar mycket om det så det är klart att mycket fokus ligger på målskyttet nu. Det är ganska små saker som kan få det att vända, säger Robin Blomberg.

Felicia Arvidsson, Maja Gunnarsson, Evelina Nilsson och Hanna Frejd är inte tillgängliga till matchen mot Smedby. Däremot får FBSK tillbaka Sandra Edlund och Evelina Bertilsson.

Det blir dessutom ett byte på målvaktssidan.

– Pernilla Einarsson har bekymmer med ett knä så Emmy Kallström kommer att stå istället, säger Robin Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt