Annons:

Tre nya poäng för Gullringen trots skadebekymmer

Ola Lindblom gjorde straffmål och var bäst i Gullringens 2-0-seger.

Tre nya poäng för Gullringen trots skadebekymmer

Det blev tre nya poäng för Gullringens GoIF borta mot Hvetlanda GIF. Daniel Ohlssons mannar vann med 2-0.
– Med facit i hand är sju poäng på tre matcher bra, säger tränaren.

Annons:

Gullringens GoIF fick en fin start på matchen och tog ledningen redan efter 20 minuter. Anton Holm fick en känslig passning och satte dit bollen i bortre hörnet med sin vänsterfot. 

– Vi har fler heta målchanser än vad de har. Vi har kanske inte så långa anfall, men vi har mer än dem i alla fall, säger tränaren Daniel Ohlsson.

I den andra halvleken försökte Hvetlanda lyfta upp spelet, men skapade inte särskilt mycket enligt Daniel Ohlsson.

– Under 90 minuter kanske de är bättre än oss rent spelmässigt, men vi ligger rätt hela tiden. De har två chanser att göra mål på skulle jag säga, så vi är väldigt stabila försvarsmässigt. Jag måste berömma vår backgeneral Ola Lindblom. Han gör en fantastisk match, är brytningssäker och en riktig lagspelare. 

"Matchen avgjord"

Gullringens avgörande 2-0-mål dröjde dock fram tills den 85:e matchminuten. Däremellan försökte Hvetlanda hitta en kvittering.

– Det var lite ställningskrig där, de flyttar fram, blir mer och mer frustrerade. Vi tar jobbet, ligger rätt och släpper inte till mycket chanser. De tar många felbeslut. De har några farliga inläggsfrisparkar, men då går de på skott och skjuter över, så det är bara att tacka och ta emot.

Anton Holm blir nedriven i straffområdet och Ola Lindblom tog hand om den efterföljande straffen.

– Då kändes matchen avgjord. 

Gullringen hade också flera bekymmer inför matchen. Rasmus Bexell var inte med på grund av skada och inte heller Jonatan Carlson kom till spel. Erik Lindblad gick av matchen skadad. 

– Vi fick göra mycket ändringar, men grabbarna som kommer in gör ett kanonjobb.

Daniel Ohlsson ansåg att hela laget förtjänade en stor eloge, men mest beröm fick Ola Lindblom, Anton Holm och Jesper Wärnehall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt