Annons:

Jonas Karlsson måste nu få ihop ett vinnande lag utan skyttedrottningen Nathalie Johansson. Foto: Linus Johansson

VIF måste ladda om efter mardrömsbeskedet: ”En del oro på träningen i går”

Vimmerby IF tvingas klara sig utan knäskadade skyttedrottningen Nathalie Johansson resten av säsongen. Någon ersättare finns förstås inte i truppen utan VIF får lägga fokus på andra delar.
– Vi måste göra det här tillsammans och få till defensiven, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Den första rapporten kring Nathalie Johansson talade om att det var en meniskskada. I går kom dock dråpslaget: skyttedrottningens ena knä är helt trasigt och nu krävs operation och en lång rehab.

– Det är jäkligt tråkigt för henne personligen och hennes karriär. Sen är det förstås inte alls bra för Vimmerby IF och vår jakt på en plats i division ett även nästa säsong. Det blir inte lätt att ersätta de målen, Nathalie är en av seriens bästa spelare, säger Jonas Karlsson.

”Ställt in mig på det”

För VIF-tränaren kom dock inte gårdagens dråpslag som en total överraskning.

– Jag hade ställt in mig på det. Redan när hon låg på planen när det hade hänt och dagarna efter så förstod jag att det var väldigt allvarligt.

Det definitiva beskedet kom dock i går strax innan lagets träning.

– Det var mycket oro på träningen i går, men jag har redan gått förbi det stadiet, säger Jonas Karlsson.

Vad tycker du främst att ni tappar i och med Nathalies skada?

– Dels hennes målskytte och att hon är en ledarfigur. Hon kan kliva in och avgöra jämna matcher på en ren individuell prestation. Även på träning driver hon på och sätter nivån.

Skärpa till defensiven

Att ersätta skyttedrottningen rakt av är förstås helt omöjligt.

– Vi kan inte sätta in en annan forward i den rollen och hoppas på lika många mål. Det är kollektivet som måste göra det. Vi släppte in mycket mål förra året (60 stycken, reds. anm.) och har släppt in mycket mål i år också. Vi måste få ner antalet insläppta mål och sen måste kollektivet kunna producera de mål som krävs framåt. Matcherna mot lagen på nedre halvan av tabellen blir förstås väldigt viktiga, säger Jonas Karlsson.

”Ingen logik”

VIF är just nu tia i tabellen, men har samma poäng som Valinge-Derome som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Under lördagen väntar hemmamatch mot serieledande Bergdalens IK.

– Jag ser ingen logik i en del av resultaten i serien och det säger mig att det är en ganska jämn serie där det gäller att gå till jobbet hela tiden. Kommer Bergdalen till Vimmerby och inte är riktigt påslagna kan vi slå dem.

Ryggproblem

Förutom Nathalie Johansson saknas fortsatt skadade Frida Pöder i VIF-truppen. Dessutom har Stina Kägo Bragsjö problem med ryggen och det mest troliga är att hon inte kan spela i morgon. Jämfört med senast återkommer Alicia Strand och Vilma Winqvist.

Fakta

VIF-laget i morgon:

Målvakt: Elin Ryd.

Backlinje: Nathalie Milton, Malin Söderlund, Greta Koponen, Matilda Strömdahl.

Mittfält: Maria Anspach, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Tilda Föghner.

Anfall: Vilma Winqvist.

Bänk: Moa Nyström, Moa Thorstensson, Julia Rosin, Kujtese Rexha.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt