Annons:

Jonas Karlsson får klara sig utan fyra av sina tänkta startspelare i helgens match. Foto: Ossian Mathiasson

Skador stör VIF – fyra startspelare saknas: ”Högg till i knät”

Det är inte bara skyttedrottningen Nathalie Johansson som missar Vimmerbys bortamatch mot Valinge-Derome på grund av en knäskada. Även Alicia Strand har problem med ett knä.
– Hon har varit med lite i veckan men tycker inte att det känns bra och då ska hon inte spela, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby IF:s 2-0-seger mot Sjömarken förra helgen blev dyrköpt. Som vi berättat tidigare tvingades skyttedrottningen Nathalie Johansson lämna planen med en knäskada. Domen i nuläget är att det inte handlar om någon korsbandsskada utan ”bara” en meniskskada.

– Vi har ingen ny information där. Svullnaden har gått ned litegrann och hon ska träffa en idrottsläkare i Linköping på måndag. Jag vågar inte lita på den prognos vi har fått hittills, men det är klart att vi hoppas att det ”bara” är menisken, säger Jonas Karlsson. 

”Onödigt att chansa”

Dessutom fick mittfältaren Alicia Strand problem med ett tidigare opererat knä i slutet av matchen mot Sjömarken. Inte heller hon kommer att spela i morgon.

– Det högg till lite i knät i slutet av matchen. Hon har varit med och joggat i veckan och spelat lite tvåmål, men tycker inte att det känns bra och då ska hon inte spela. Säsongen är lång och det är onödigt att chansa med henne.

Sedan tidigare saknas också lårskadade Frida Pöder och inte heller Vilma Winqvist finns tillgänglig för spel mot Valinge/Derome.

– Det är fyra startspelare i vanliga fall. Men jag tycker ändå att vi fick med oss positiva vibbar efter förra helgens seger och vi har en bra träningsvecka bakom oss. Vi åker till matchen i morgon för att ta tre poäng, säger Jonas Karlsson.

Kägo Bragsjö ensam på topp

Mot Valinge/Derome väljer VIF att spela med en 4-1-4-1-uppställning som ser ut så här: Nathalie Milton, Greta Koponen, Malin Söderlund, Moa Thorstensson - Andrea Lundgren - Mia Anspach, Anna Karlsson, Tilda Föghner, Matilda Strömdal - Stina Kägo Bragsjö. Elin Ryd vaktar i vanlig ordning målet och på bänken sitter Julia Rosin, Moa Nyström, Maja Allvin och Kujtese Rexha.

Värt att notera är att det blir VIF:s första match på naturgräs den här säsongen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt