Annons:

Misstag låg bakom Gullringens förlust i målkalaset: ”Ger bort för enkla mål”

Gullringens misstag krossade poängchanserna mot Stensjön. Foto: Ossian Mathiasson

Misstag låg bakom Gullringens förlust i målkalaset: ”Ger bort för enkla mål”

Misstag straffar sig. I synnerhet mot ett offensivt skickligt Stensjön som slog Gullringen med 4–3 i ett riktigt målkalas på Gullemon på Kristi himmelfärdsdag.
– Vi ger bort alldeles för enkla mål, så enkelt är det. Vi får slita för våra mål medan de får för enkla mål, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Gullringens GoIF slåss i toppen av division 4 och var i behov av en seger hemma mot Stensjön för att minska glappet upp till Västerviks FF, serieledaren som har inlett med sex segrar och två kryss och slog dessutom Myresjö/Vetlanda under gårdagen. 

Gullringen lyckades inte komma med någon replik som genererade i några poäng mot Stensjön. 

Bexell gjorde viktigt nickmål

Spelmässigt kom inte matchen upp i någon vidare kvalité men det blev gott om mål på Gullemon på Kristi himmelfärdsdag. 

Gullringen gjorde 1–0 i åttonde minuten när Rasmus Bexell satte Kevin Gaines fri i djupled och det var ett mål som fick fart på gästerna som rättvist kvitterade till 1–1 tio minuter senare. Stensjön hade mer boll än Gullringen och snurrade upp det gulsvarta försvaret flera gånger innan utdelningen kom. 

– Jag tycker ändå att deras 1–1-mål kommer till på grund av felbeslut från vår sida. De hade visserligen en bra period men vi gjorde felbeslut i flera tidigare moment. Det var sedan ett inspel snett inåt bakåt som touchade en av våra spelare och ställde Marcin (Muszka) i målet, säger Daniel Ohlsson. 

Tre minuter före halvtid återtog Gullringen ledningen efter att Rasmus Bexell nickat in Christian Simonssons hörna. 

– Det var psykologiskt viktigt mål, vi är starka på fasta situationer. Jag trodde att vi skulle bli starka av det målet. Vi hade grepp om matchen efter första halvlek och skulle bara rätta till vissa detaljer i positionsspelet, säger Daniel Ohlsson.  

Tung start på andra halvlek

Andra halvlek startade inte särskilt bra för Gullringen. En Gullringsspelare slog en misslyckad hemåtpassning som friställde en spelare i Stensjön och kvitteringen var ett faktum. Bortaspelaren rundade Marcin Muszka i hemmamålet, rullade in kvitteringen och alla åskådare runt Gullemon frågade sig nog vad de precis fick se med sina ögon. Stensjön gjorde även 3–2 i 66:e minuten innan Anton Holm utjämnade på nytt fram till 3–3 med en halvvolley. Direkt på avspark gick Stensjön framåt igen och gjorde avgörande 4–3.

– Deras 2–2-mål är också ett felbeslut där det går helt fel. Det är även samma sak vid 3–2, vi kommer helt snett och fel. Det är psykologiskt tungt att släppa in 3–4 när vi kommer ifatt och de får så enkla mål, säger Ohlsson.

Hur känns alla dessa smällar som du nämner?

– Det är fruktansvärt, framför allt när vi är inne i en tuff period rent generellt. Det är givetvis något som speglar av sig i vårt spel, vi kommer fel i många moment. Jag måste smälta denna förlust. Jag kan inte sätta fingret på vad som gick snett. 

"Felbesluten avgör"

Sett över 90 minuter var Ohlsson besviken på den totala insatsen. 

– Vi kom inte upp i normal kapacitet. Under 90 minuter blir det felbesluten som speglar och avgör matchen. 

Ingen spelare fick beröm av Daniel Ohlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt