Annons:

Prestigevärvningen håller sitt lag som seriefavorit: ”Inget konstigt”

Karlo Gorancis Gullringens GoIF spelar seriepremiär borta mot Stensjöns IF på måndagen. Foto: Ossian Mathiasson

Prestigevärvningen håller sitt lag som seriefavorit: ”Inget konstigt”

Gullringens GoIF:s prestigevärvning Karlo Goranci håller sitt lag som uppflyttningskandidat till division 3. I morgon drar säsongen igång på allvar. 
– Enligt alla är Vimmerby seriefavorit, men jag ser alltid mitt lag som favorit, säger Karlo Goranci. 

Annons:

Det var många som höjde på ögonbrynen när Gullringens GoIF gjorde klart med Karlo Goranci som ny spelande tränare i mitten av november. 

Efter flera månaders förberedelser börjar det roliga och kampen om poäng. Gullringen premiärspelar borta mot Stensjöns IF på konstgräset i Nässjö i morgon. 

– Det känns jävligt gött att det drar igång nu. Det har varit fint väder nu under påsken. De flesta mår bättre när solen skiner och det gör att man är ännu mer taggad och ser fram emot våren, sommaren och säsongen, säger Karlo Goranci. 

Gullringen har under försäsongen fått flera matcher inställda på grund av att motståndarlagen inte fått ihop folk. 

– Vi känner också att vi är redo. Det känns som att vi spelade match för fem veckor sedan när det i själva verket var för två veckor sedan. Jag gillar inte avbrotten mellan träningsmatcherna. Nu blir det skönt med seriespel när vi vet att det blir spel varje helg. 

"Ännu sämre än föregående säsonger"

Gullringen har mött fem division 3-lag och ett division 4-lag på försäsongen och svarat för flera defensivt solida insatser. 

– Defensiven har varit bra, men det är mittfältet och anfallet som har hackat i de senaste matcherna. Det är ändå bra att möta division 3-motstånd och det kommer hjälpas oss nu när vi ska möta division 4-lag. 

Goranci tror inte att årets division 4-serie håller lika bra kvalité som tidigare säsonger.

– Den kommer vara ännu sämre än föregående säsonger. Det känns som att de flesta bra lagen har försvunnit från division 4. Det är för mig svårt att säga vilka lag som kommer vara bra. 

Vilket lag håller du som seriefavorit?

– Enligt alla är Vimmerby seriefavorit, men jag ser alltid mitt lag som favorit. Jag tycker att vi ska vara i toppen och det är inget konstigt med det trots att vi har tappat flera spelare. Spontant känns det som att Malmbäck, Vimmerby och Tranås är tre lag som vi kommer tampas med i toppen. Jag tror att det kommer vara ett hack mellan toppen och botten. 

Vad talar för att Gullringen ska vara med i toppen?

– Vår defensiv är oerhört stark. Precis som när man bygger ett hus så börjar man med grunden och vår grund är stabil och stark. Inget lag i den här serien har en bättre backlinje än vad vi har. Så länge man inte släpper in mål så förlorar man inga matcher. En bra defensiv är en bra förutsättning för att vinna matcher, säger han och fortsätter:

– Det gäller också att skapa chanser och det känner jag ingen oro för eftersom vi kommer stöta på division 4-motstånd. Då ska det hjälpa att vi ska vara ett spelförande lag och kunna rulla boll på motståndarlagets planhalva. Det är lättare att skapa chanser när man är på offensiv planhalva och skapar tryck. 

Då kommer de polska spelarna

Gullringens trupp är förhållandevis tunn och klubben väntar på att två polska spelare ska komma och provträna med dem. 
– De kommer efter nästa helg, någon gång mellan tisdag och torsdag efter Ekhagen-matchen. Enligt den information jag har fått så kommer de inte kunna spela matcher förrän i slutet av juni. 

Ljumskskadade Jesper Wärnehall och bortreste Ricky Gustafsson missar premiären. Daniel Johansson och Olle Eriksson är sedan tidigare indisponibla. Glädjande är att Melker Johansson är tillbaka från skada och går in från start. 

Vad vet du om Stensjön?

– Jag vet att de har tappat sina bästa spelare från division 3-säsongen och har massa unga spelare. Om man läser deras matchreferat så är det ett lag som vill spela fotboll. De har mött division 5- och division 6-lag och två division 4-lag. Det är ett lag som vi ska vinna mot om vi ska vara med i toppen. Det är lätt att säga det innan en match men det handlar om att prestera ute på planen.

Fakta

Gullringens trupp till seriepremiären: Petter Gustafsson, Albin Gustafsson, Alexander Swartz, Ola Lindblom, Julius Eriksson, Karlo Goranci, Sebastian Swartz, Felix Johansson, Melker Johansson, Marcus Oskarsson Johansson, Herman Lynbech, Billy Inkoom, Leontios Cota, Hugo Johansson, Anwar Ismail och Emmanuel Mungutu.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt