Annons:

Hjorted/Totebo hakar på i toppen – 15-åring avgjorde på straff

Hjorted/Totebo vann mot FBSK i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Hjorted/Totebo hakar på i toppen – 15-åring avgjorde på straff

Hjorted/Totebo tog en ytterst viktig seger i toppstriden av division 6. Matchens enda målgörare var 15-årige Melker Holmberg som satt en straff i andra halvlek.
– Han har fina fötter och bra kvalité när det gäller fasta situationer, säger H/T-tränaren Robert Hagelin.

Annons:

Efter en mållös första halvlek blev unge Melker Holmberg matchhjälte när han fick chansen från straffpunkten i 58:e matchminuten. 

– Vi har missat några straffar i år och nu var det hans tur. Det var bestämt sedan tidigare att han skulle slå den så länge han är på planen. Han satte den under målvakten, säger Robert Hagelin. 

I och med kvällens trepoängare på Lundavallen kan Hjorted/Totebo fästa blicken på den övre halvan av division 6 och ligger två poäng bakom Boston och Ankarsrum. Boston har dessutom spelat en match mindre än H/T.

– Det var en jäkligt viktig seger och jag tycker att vi spelar stabilt. Det var närmare 2–0 än 1–1, säger Hagelin. 

"Kommer in i ett bra läge"

Tidigare i kväll kom nyheten att Oliver Johansson vänder hem till moderklubben efter en och en halv säsong i Vimmerby IF:s organisation. 

– Han kommer in i ett bra läge när vi har skador offensivt. Det är ett välkommet tillskott. Han ville hem igen och vi tar emot honom med öppna armar, säger Hagelin. 

Robert Blomberg tyckte att det var en typisk 0–0-match där det var en ren tillfällighet som avgjorde till H/T:s fördel.

– Det är surt att det blev så här. De hade väl något ribbskott men inte så mycket mer. Det känns som en derbymatch som ska sluta 0–0, det är tillfälligheter som avgör. Vid straffsituationen studsade bollen upp vår spelares hand. Vi tryckte på sista kvarten och hade ett skott som de räddade på mållinjen. Med lite tur kunde vi ha fått in en boll, säger Robert Blomberg. 

I FBSK fick hela backlinjen beröm. Fredrik Lindström och Daniel Öhlund var bäst i Hjorted/Totebo. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt