Annons:

DSK-tränarens kritik mot sig själv och kollegan: ”Så bygger man inget lag”

Det var stor besvikelse i DSK-lägret efter kvällens derbyförlust mot Storebro. Foto: Jakob Karlsson

DSK-tränarens kritik mot sig själv och kollegan: ”Så bygger man inget lag”

Det var stor besvikelse i Djursdala-lägret efter att laget förlorat hemmaderbyt mot Storebro i kväll. Tränaren Patrik Nilsson riktade kritik mot sig själv och tränarkollegan Torbjörn Allvin.
– Vi kanske ska börja tänka på hur vi tar ut laget. Nu tar vi med vissa som inte visar sig på träningarna och så bygger man inget lag, säger Patrik Nilsson.

Annons:

Djursdala SK förlorade mycket överraskande kvällens division fem-derby hemma mot Storebro IF. Kim Wickström blev stor hjälte när han satte dit matchens enda mål efter en dryg halvtimmes spel.

DSK-tränaren Patrik Nilsson var rejält besviken efter matchen.

– Vad fan ska jag säga om det här? Vi hade chanser nog för att vinna, men samtidigt fanns inte den 100-procentiga inställningen där. Det var en jäkla skillnad mot matchen i Målilla i lördags, där kämpade och slet vi och det fanns inte i dag. Det får kanske ”Todden” (Torbjörn Allvin, tränarkollega) och jag ta på oss, säger Patrik Nilsson.

Nilsson menar att han och kollegan måste börja tänka till när det gäller laguttagningarna.

– Vi kanske ska börja tänka på hur vi tar ut laget. Vi kanske ska ha med dem som är med på tåget, de som tränar och vill. Nu tar vi med vissa som inte visar sig på träningarna och så bygger man inget lag, säger Patrik Nilsson.

”Se oss själva i ansiktet”

DSK-tränaren berömde samtidigt bottenlaget Storebro.

– Jag tycker att de var smarta. De spelade efter sina förutsättningar och låg rätt. Samtidigt kan vi så mycket mer. Jag tror att det har med ork att göra också. Jag tror att vissa behöver träna lite mer och det är det jag menar med att det kanske är så att det är vi tränare ska se oss själva i ansiktet och skita i att ta ut dem som inte tränar. Då kanske de kommer till träningarna istället, annars får du folk som vill något. Det är svårt hur man ska vrida och vända på det.

”Som en panter”

Torbjörn Pettersson, tränare i Storebro, var förstås betydligt gladare.

– Hela laget gjorde en gedigen försvarsinsats. Vi hjälpte varandra i dag och så skulle jag gärna sett att vi hade agerat i tidigare matcher också. Vi fick till det försvarsmässigt, säger Torbjörn Pettersson.

Målvakten Fredrik Ströberg stod för en rad fina parader.

– Det var avgörande räddningar han gjorde. Han är som en panter i sådana situationer.

Även matchens enda målskytt, Kim Wickström, fick beröm.

– Han har en sådan arbetskapacitet. Det spelar ingen roll om han har sprungit en mil där framme så kan man sätta ut honom som yttermittfältare och han springer lika mycket där. Dessutom är han en skön kille att ha i omklädningsrummet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt