Annons:

Hammar avgjorde avslaget derby med karriärens första nickmål

Joakim Hammar blev Djursdalas hjälte i derbyt mot Storebro. Foto: Ossian Mathiasson

Hammar avgjorde avslaget derby med karriärens första nickmål

Joakim Hammar har aldrig tidigare gjort något mål med huvudet. I säsongens sista match i derbyt mot Storebro IF nådde han högst på en hörna.
– De tog markering på de större spelarna så jag var ganska fri, säger Joakim Hammar efter 1–0-segern.

Annons:

Djursdala kom till Bruksvallen utan någon som helst press medan det fanns en teoretisk risk för Storebro att hamna i kval. 

Då krävdes det att båda Bodafors och Lojal skulle vinna och Bodafors var tvungna att ta igen tio mål på Storebro. Det var aldrig någon fara på taket då Bodafors föll med 0–5 mot Bäcksedaoch Storebro hade bra koll på hur det gick på övriga idrottsplatser.  

Karriärens första nickmål

Derbyt mellan Storebro och Djursdala blev en rätt trist och händelsefattig historia med få målchanser. Matchens enda mål prickades in av DSK:s bästa målgörare Joakim Hammar som något oväntat gjorde det med huvudet. 

– Det var mitt första nickmål någonsin så det var riktigt härligt. I övrigt var det en jämn och grisig match, det märktes att det inte gällde så mycket, säger Joakim Hammar.  

Djursdala var det bästa laget i framför allt första halvlek medan spelet jämnades ut en aning efter paus. 

– Sett till hela matchen så tycker jag att oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Vi skapade vissa lägen men fick inte in bollen, säger Storebros tränare Johan Aronsson. 

"Var det klart bättre laget"

I och med dagens seger för Djursdala slutade laget på en finfin sjätteplats i serien och tränarna Torbjörn Allvin och Patrik Nilsson var nöjda med prestationen. 

– Vi var det klart bättre laget och spelade bäst fotboll. Vi försökte verkligen rulla längs marken, säger Torbjörn Allvin.

Patrik Nilsson fyller i:

– I början av säsongen lyfte vi bara långa bollar och kollar man på hur det ser ut nu så är det en jäkla skillnad. Vi har fått in bolltrygga spelare och spelar bättre, säger Patrik Nilsson. 

Alla spelare i Djursdala fick beröm. I Storebro var det jämnt överlag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt