Annons:

”JC” håller på VIF-elvan: ”Lite griller i huvudet”

Markus Ahl är tillbaka i VIF:s matchtrupp. Foto: Ossian Mathiasson

”JC” håller på VIF-elvan: ”Lite griller i huvudet”

Viktig bortamatch mot Tranås FF. Då håller Vimmerbytränaren Johan ”JC” Carlsson på startelvan.
– Vi har ganska tuff konkurrens, framförallt offensivt. Det sätter lite griller i huvudet, säger Johan Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF plockade tre raka segrar efter tränarskiftet. De två senaste matcherna har dock slutat med noll poäng och noll gjorda mål.

– Sedan jag tog över har vi mött lag som legat topp tre hela tiden, förutom Torstorp. Vi har haft ett rätt tufft schema både sett till motstånd och att det har varit ett tätt matchande. Det i sin tur har gjort att träningen har tagit stryk, men så är det för alla, säger Johan Carlsson.

Oförutsägbar serie

VIF är i skrivande stund åtta i en division tre-tabell som i mångt och mycket har varit väldigt oförutsägbar.

– Tranås slog Skärblacka i förra omgången och i omgången innan det vann Skärblacka mot serieledande Tord, för att ge ett exempel. Det går inte att säga något om lagen och den här serien och hur matcherna ska sluta.

Tranås ligger på nedflyttningsplats, fyra poäng bakom Vimmerby, så det är en viktig match som väntar för VIF under lördagen.

– Det är en så kallad ”sexpoängsmatch”. Tranås har inte värvat så mycket sedan de vann division fyra utan de har kört på med den trupp de har. Då blir det ojämna prestationer också. Jag har ganska bra koll på Tranås, både när det gäller vad de är bra på och vad de har för svagheter. Det har vi tränat på lite i veckan och vi ska prata om det lite i morgon också, säger Johan Carlsson.

Kaptenen tillbaka

I VIF saknas Joakim Storm, som är fotskadad. Däremot är lagkaptenen Markus Ahl tillbaka.

Johan Carlsson hade inte tagit ut någon slutgiltig startelva när vi pratade med honom på fredagseftermiddagen.

– Vi har ganska tuff konkurrens, framförallt offensivt. Där finns det en hel del att välja på och det sätter lite griller i huvudet, vilket i sin tur gör att man tar några dagar extra till att fundera.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt