Annons:

Viktiga spelare saknas i FBSK – men hon är tillbaka i A-laget

Amanda Sundberg gör årsdebut i FBSK:s A-lag. Foto: Ossian Mathiasson

Viktiga spelare saknas i FBSK – men hon är tillbaka i A-laget

En handfull viktiga spelare saknas när Frödinge/Brantestad SK avslutar vårsäsongen med hemmamatch mot Linköping BK Tinnis. Samtidigt kan FBSK glädja sig åt att Amanda Sundberg gör årsdebut i A-laget.

Annons:

Varken Sandra Edlund, Maja Gunnarsson, Evelina Törngren, Louise Pettersson eller Emma Wessman finns med i lördagens hemmamatch mot Linköping BK Tinnis. Det gör däremot Amanda Sundberg.

– Hon går in från start, men är inte redo för 90 minuter än. Amanda är en spelare som bidrar med väldigt mycket energi och hon är en väldigt duktig huvudspelare på fasta situationer. Det känns bra att ha henne tillbaka, säger Robin Blomberg.

Fysiskt lag

När lagen möttes tidigare under säsongen vann Tinnis med 5-0. Nästjumbon FBSK lär kunna räkna med ytterligare en tuff resa.

– Ser man till det spelsätt som Tinnis har så är det på förhand en av de största utmaningarna för oss. Det är ett väldigt fysiskt lag med ganska stora spelare. Vi vet att de vill slå lite längre bollar bakom vår backlinje så att sätta press på bollhållaren och att ha disciplin i backlinjen blir viktigt. Klart att det är en tuff uppgift, men det känns bra att vi har mött dem en gång och har med oss lite från den matchen. Där gjorde vi en bra första halvlek och skapade några chanser, men sedan tog de ledningen i den första halvlekens sista minut och efter det tappade vi totalt i andra halvlek.

Blandar och ger

FBSK har tagit fyra poäng på sina tolv första matcher i division två. Laget har en poäng upp till den negativa kvalplatsen och sex poäng till säker mark.

– Jag kollar inte så mycket i tabellen. Vi visste att vi skulle behöva växa in i det, sen är det klart att det är lite tråkigt när vi blandar och ger i prestationerna, säger Robin Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt