Annons:

Sveriges VM-semifinal visas på storbild i Vimmerby – hoppas på folkfest

Sveriges semifinal i VM på onsdag kommer att visas på storbild på Vimmerby Camping. Foto: Ossian Mathiasson

Sveriges VM-semifinal visas på storbild i Vimmerby – hoppas på folkfest

På onsdag spelar Sverige och Vimmerbytjejen Kosovare Asllani VM-semifinal mot Nederländerna. Matchen kommer att visas på storbild på Vimmerby Camping.
– Någonstans måste vi se till att det blir folkfest i ”Kosses” hemstad när hon spelar VM-semifinal, säger campingägaren Hampus Thorstensson.

Annons:

Det svenska damlandslaget slog till med en jätteskräll när laget vände ett 1-0-underläge till seger med 2-1 i VM-kvartsfinalen mot Tyskland.

På onsdag är det dags för semifinal mot Nederländerna. Då laddar Vimmerby Camping för fotbollsfest vid Nossenbaden. Matchen, som börjar klockan 21.00, kommer att visas på storbild på campingens veranda. Både matgäster och de som bara vill följa matchen är välkomna.

– 80 personer kan sitta bekvämt på verandan. Sen får vi se hur vi ska lösa det om det blir en riktig folkfest. Men vi kommer att lösa det. För mycket folk är det minsta problemet. Vi har sagt att de som bokar bord måste äta, men i övrigt är det drop in som gäller, säger Hampus Thorstensson.

Ni måste ha jobbat snabbt för att få till det här?

– Ja, men blir man engagerad i något går saker ganska fort att lösa. Vi är i en stad där folk gillar att hjälpa varandra. Det ena ger det andra och helt plötsligt har vi stajlat om verandan i blågula färger. Det här är inget vi kan livnära oss på utan vi gör det för att vi tycker att det är skitkul. ”Kosse” är vår generations Astrid på något vänster. När det snackas fotboll har alla ett minne av henne. Jag ser det nästan som vår plikt att Vimmerbyborna ska kunna se en VM-semifinal med ”Kosse” tillsammans.

Hoppas på fullsatt

Hampus Thorstensson uppmanar de som vill se matchen på Vimmerby Camping att komma i blågula färger.

– Jag hoppas att vi ska kunna skicka en skön bild till landslaget att så här ser det ut i ”Kosses” stad när det är VM-semifinal.

Hur mycket folk tror du hittar till er storbildsvisning?

– Jag hoppas på fullsatt, och som sagt, för mycket folk är det minsta problemet. Och så hoppas jag att några tar med sig en bra sångröst. Tyvärr är det svindyrt att visa mästerskap så innan vi bestämde oss slängde vi ut en blänkare. Gensvaret var stort och innan vi ens hade köpt rättigheter hade folk börjat boka bord.

Fler matcher på storbild

Hampus Thorstensson tror att Sverige vinner semifinalen med 2-1 och att det sedan blir blågult firande av ett VM-guld.

– Jag tror att vi vinner finalen mot USA med 2-1, säger han.

Han meddelar också att Vimmerby Camping även kommer att visa finalen och bronsmatchen på storbild.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt