Annons:

Restaurang utökar med luncher –

Det har varit en ambition under många år, nu känner Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd att de har rätt förutsättningar för att satsa på lunchservering i Restaurang Nossen. Foto: Arkivbild/Privat

Restaurang utökar med luncher – "Äntligen har vi rätt förutsättningar"

Investeringen i ett nytt kök och lyckad rekrytering gör att Restaurang Nossen kunnat satsa på lunchservering.
– Det har varit en ambition under många år, äntligen känner vi att vi har rätt förutsättningar, säger campingens ägare Hampus Thorstensson.

Annons:

Under vintern har Vimmerby Camping satsat på ett nytt, mer ändamålsenligt restaurangkök som ger helt andra förutsättningar. Dessutom har rekryteringen av sommarpersonal varit mer framgångsrik än tidigare år.

– Vi har lärt oss med åren att få fram den kompetens som krävs. Vi har varit lite begränsade i att ha rätt personer på rätt plats tidigare för att kunna göra en sådan här satsning. Nu har vi ett team som funkar både i kök och servering, så nu kan vi utöka tiderna, säger Hampus Thorstensson. 

Har efterfrågats

Det är något som campingägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd märkt har efterfrågats.

– Vi har många dagsbesökare som velat kunna ta med sig något att äta bort till stranden eller sitta på verandan och slappna av en stund från badandet. Köket har varit den stora begränsningen tidigare, eftersom den inte riktigt haft kapaciteten att ha öppet för dubbla serveringar. Nu har vi ett kök som kan klara av det här, samtidigt som vi höjt kvalitén på maten. Vår pizza är fortfarande i fokus, men vi har kunnat steppa upp vad vi serverar.

Utveckla här och nu

Hampus Thorstensson är märkbart glad över att Vimmerby camping har fått en smakstart i år.

– Vi har kommit igång på helt rätt sätt i år, det är så jäkla roligt. Vi har hittat rätt personer på rätt plats. Det är något att verkligen uppskatta här och nu och kunna bygga på framöver, säger Hampus Thorstensson och fortsätter:

– I vanliga fall står vi redan nu och planerar för sådant som vi måste förändra till nästkommande år, men nu funderar vi på sådant som kan utvecklas här och nu för att vi har ett så pass starkt team inne.

Hur viktigt skulle du säga att den här satsningen är för verksamheten?

– Det är en av många stora nycklar i vår ambition att bli ett besöksmål som du vill stanna kvar på även när du gjort det du kanske kom till stan för att göra. Att man får den här känslan att här kan vi tänka oss att stanna ett par extranätter, eller vara en plats man kan komma till för att bara vara här. Så den är viktig och framför allt väldigt rolig.

Ser du några utmaningar?

– Ja, det är så klart mer krävande med kollegor på plats, vi måste ha mer bemanning än tidigare, vi kommer ha högre tryck på råvaror och den skötselhantering vi har. Det är just den biten, med hanteringen av våra livsmedel som varit den avgörande faktorn, nu vet vi hur vi ska hantera allt för att kunna leverera en jämn, hög kvalité hela tiden.

Hur mycket personal har ni utökat med, för att kunna genomföra satsningen?

– Vi har inte utökat med nya huvuden, men det är ungefär 30 procent mer bemanning. Vi har hittat lokala sommarjobbare i en härlig mix av de som gör sitt första sommarjobb till de som varit ute på arbetsmarknaden en längre stund och i framför allt köket är det erfarna människor, som gjort det här i en lång tid.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt