Annons:

Campingen expanderar ytterligare – annonserar om ny heltidstjänst

Efter sommarsäsongen kommer rekryteringen dra i gång för att hitta en ny heltidsanställd, året runt, på Vimmerby Camping. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv.

Campingen expanderar ytterligare – annonserar om ny heltidstjänst

Vimmerby Camping har frodats de senaste åren. För att balansera den expansiva omsättningen kommer det anställas en till person, som får ett stort ansvar över verksamheten. 

– Jag tror det här blir jätte, jättebra för oss, säger campingägaren Hampus Thorstensson. 

Annons:

Sedan Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson tog över Vimmerby Camping har det setts flera storsatsningar och rekordår. Verksamheten utvecklats i en takt som innebär att fler tjänster har dykt upp. 

Vimmerby Camping söker nu en person som ska vara bokning- och restaurangansvarig. Titeln på tjänsten är ännu inte klarlagd med den innebär ansvar över restaurang, vinterbokningar, receptionsansvarig, samt ha hand om rekryteringen. 

– Vi har gått från att vara ett team på 13 personer till ett team på nästan 50 personer nu. Så det arbetet har gått från att vara lagom till att vara relativt stort. Det är en ganska stor del av vårt vinterarbete som går just till rekryteringsbiten, säger Hampus Thorstensson. 

Heltid året runt

Det är en tjänst på heltid som sträcker sig året runt. Det har varit tre anställda, samt en timanställd, som arbetat på vinterhalvåret, men numera utökas den siffran till fem anställda på heltid. Tillskottet är den nya tjänsten, samt en till vaktmästare som redan har blivit anställd. 

– Vi utvecklar vårat team med en tjänst året runt. Med tanke på att vi har, som hela Vimmerby, två skilda världar, att vi har en sommarsäsong som är intensiv och en vintersäsong som är administrativ.

Efter att ha adderat en team leader till restaurangen har campingägarna insett vikten av att ha en person som har struktur över hela arbetsstyrkan.

– De sista åren har anläggning gått en igenom en väldigt expansiv fas. Om man bara ser omsättningen så har den dubblats på fem år, och det kanske inte riktigt har hängt med vår året-runt-utveckling utav anläggningen på personalsidan. Så det här tror jag blir jätte, jättebra för oss. 

Vilka egenskaper ska personen ha?

– Det som vi värderar högt är kunskapen av att kunna möta en gäst, och erfarenhet av att kunna möta personal. Vi ser framför oss en person som har jobbat med turism och uppskattar den formen av arbete – att vara en del utav människors underbara semester. 

”Anläggningen kommer aldrig stå still”

Det finns en jobbannons ute, men den kommer att tas ner och justeras om på grund av ett fel i titeln på tjänsten. Annonsen kommer att läggas ut på nytt i slutet på sommaren. Rekryteringsarbetet till den nya tjänsten drar därmed i gång efter sommarsäsongen.  

Vimmerby Camping kommer inte att sluta utvecklas under Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryds ledning. Det finns bland annat planer på att utveckla restaurangdelen. 

Att det inom en snar framtid öppnas upp för flera tjänster är därför inte en omöjlighet. 

– Sedan jag varit 18 år har jag haft att jag ska skapa 100 kollegor, så anläggningen kommer aldrig stå still, den kommer alltid att utvecklas. Och med utvecklingen kommer ett visst behov av att bli ett större team, menar Hampus Thorstensson. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt