Annons:

Unik kamplåt ska lyfta IFK Tuna

Matz Eklund och Åke Hammarskjöld står bakom IFK Tunas unika kamplåt. Foto: IFK Tuna

Unik kamplåt ska lyfta IFK Tuna

Hur många division fyra-lag har en egen kampsång? Säkert inte så många, men IFK Tuna är en av dem. – Med den här låten i ryggen känns det rimligt att sikta på Champions League, säger Åke Hammarskjöld som tillsammans med filmaren Matz Eklund står bakom låten.

Annons:

Det lokala bandet Rayday, med Per Backstad i spetsen, har spelat in låten. Men det blir mer än så. Framgångsrike filmaren Matz Eklund har gjort en musikvideo till låten.

Filmen och låten kommer att släppas som cd och dvd under IFK Tunas hemmamatch den 20 maj.

– Det kommer säkert bli en refräng som kommer hänga med hela säsongen och ge det där lilla extra som behövs för att vinna jämna matcher. Alla kan sjunga med! Låten kommer på nåt vis binda tillsammans hela Tuna, säger Matz Eklund.

Debut på jubileumet

Åke Hammarskjöld är initiativtagare till. Han har skrivit och arrangerat låten som heter ”Tuna vinner igen”. Duon hoppas att låten blir en angelägenhet för hela Tunabygden.

– Gärna för mig. Tuna har haft en väldigt fin utveckling sista åren. Den knoppar upp nya bra projekt hela tiden och det är ett bra samarbete i bygden. Här finns det driftiga människor, säger Åke Hammarskjöld. .

IFK Tuna fyllde nyligen 70 år och hade då stor fest i bygdegården. Då spelade Rayday låten för första gången samtidigt som Matz Eklund filmade och spelarna fick agera kör. Den kören sparades och klipptes in i riktiga studioinspelningen.

– Spelarna sjöng offensivt skulle jag säga. Vi var inte ute efter skönsången direkt utan mer känslan av skrikande ståplatsläktare och det löste de perfekt.

Skönsången kommer istället av Per Backstad som är huvudsångare i Rayday. Övriga medlemmar är Christian Andersson, Henrik Åberg och Åke Hammarskjöld. Även Tuna-profilen Tord Johansson är en del av låten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt