Annons:

VIDEO: Så ser videon ut till IFK Tunas egna kamplåt

Videon till IFK Tunas kamplåt ar släppts på Youtube.

VIDEO: Så ser videon ut till IFK Tunas egna kamplåt

I morgon, på långfredagen, har IFK Tuna hemmapremiär i division 4. Inför premiären släpps videon till IFK Tuna egna kamplåt ”Tuna vinner igen”.

Annons:

Det lokala bandet Rayday med Per Backstad och Åke Hammarskjöld spelade in låten för några år sedan och i samma veva gjorde filmaren Matz Eklund en musikvideo till låten. Filmen och låten släpptes som cd och dvd. Det är lite av en rockvideo med gamla och nya bilder med IFK Tuna-koppling. 

"En låt som sätter sig"

Låten ligger på Spotify och i dag släpptes videon på Youtube för att ge lite extra stöttning inför morgondagens premiär. 

– Det är en nostalgisk film med en låt som verkligen sätter sig och är svår att inte sjunga med i, säger Matz Eklund om videon. 

IFK Tunas ordförande Jeanette Gustavsson säger så här: 

– Det är kul att ha egen kampsång som ger grabbarna extra energi. Den spelas alltid vid mål och efter matcherna, säger Jeanette Gustavsson. 

"De sjöng offensivt"

Spelarna är själva med och sjunger på låten och när klubben fyllde 70 år gjordes delar av inspelningen. Rayday spelade då låten för första gången samtidigt som Matz Eklund filmade och spelarna fick agera kör. 

Åke Hammarskjöld menar att det var en utmaning att få ett stort antal fotbollsspelare att sjunga i kör men det blev bra. 

– De sjöng offensivt skulle jag säga. Vi var inte ute efter skönsången direkt utan mer känslan av sjungande ståplatsläktare och det löste de perfekt, säger Åke Hammarskjöld. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt