Annons:

Klar trepoängare för Gullringen i omstarten:

Anton Holm nätade och fick beröm i 3-1-segern mot Hvetlanda. Foto: Jakob Karlsson

Klar trepoängare för Gullringen i omstarten: "Fullt rättvist"

Det blev en smakstart på höstsäsongen för Gullringens GoIF. Trepoängaren betyder att laget klättrar upp som fyra i tabellen.
– Vi ska visa att tabellen ljuger, säger Daniel Ohlsson efter 3-1 mot Hvetlanda GIF.

Annons:

Slutdelen av vårsäsongen var jobbig för Gullringen. Frågetecknen hos Daniel Ohlsson var nog därför ganska stora inför en höstpremiär där flera spelare saknades.

Då fick han i stället ett ordentligt utropstecken.

Gullringen var kliniska i första halvlek och ledde med 3-0 i paus mot Hvetlanda.

– Vi var lite tillbakapressade första 20 och vårt mittfält hamnade lite för långt ned. Det blev bättre och bättre och vi var verkligen kliniska i våra avslut i första halvlek, säger Daniel Ohlsson.

Rasmus Bexell satte 1-0, Erik Lindblad 2-0 och Anton Holm 3-0. I den andra halvleken bjöds det inte på några fler mål från hemmalagets sida trots flera fina chanser.

– Vi får mer tryck på dem i andra när vi kom underfund med hur vi skulle spela oss ur situationerna. Vi går ner lite i fart i andra, men vi skapar många kvalificerade målchanser över 90 minuter och vinner fullt rättvist. Det hade kunnat sticka iväg mer i andra, det var egentligen närmare 4-0 än 3-1.

"Ska visa att tabellen ljuger"

I den 77:e minuten kom dock 3-1. 

– Bollen styr på en av våra backar innan, annars hade den nog inte suttit. Innan dess hade vi en straffsituation som jag tycker är klart. Visst, man är färgad, men om vår gubbe petar bollen förbi deras målvakt och han drar ned honom är det straff. Men det viktigaste är tre poäng och jag är jättenöjd med det här. Det var en tuff match.

Att inleda höstsäsongen så här var precis vad Ohlsson önskade sig.

– Vi krigar för varandra och har en helt annan inställning än under våren. Vi håller ihop det bra och med tanke på att vi har flera skador och folk som jobbar, så är det imponerande. Killarna på bänken visar verkligen att de kan gå in.

Nu kan Gullringen börja titta uppåt i tabellen igen.

– Vi tar en match i taget, men ska visa att tabellen ljuger om oss. 

Samtliga spelare berömdes för insatsen, men Anton Holm, Erik Lindblad och Jesper Wärnehall framhölls lite extra. En smolk i glädjebägaren var att Olle Eriksson skadade knäet.

– Det var oturligt och jag lider med honom. Han har haft problem med det innan och knäskador är knäskador. Vi får avvakta tills måndag och se hur det ser ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt