Annons:

Nöjd VIF-tränare efter imponerande seger – Falk hyllas

Mohammed Ibrahim och Mohammad Jafr gjorde Vimmerbys mål i dag. Foto: Arkivbild

Nöjd VIF-tränare efter imponerande seger – Falk hyllas

Gästande Eneby låg inför matchen på fjärde plats. Vimmerby å sin sida är indraget i bottenstriden kring nedflyttning och kval. Tabellskillnaden syntes inte i matchen som Vimmerby vann med 2-1.

Annons:

Det unga VIF-laget hade bra koll på händelserna och hade en hel del boll inledningsvis. 1-0-målet av Mohammed Ibrahim var inte det minsta ologiskt. Anfallaren, som tvingades kliva av strax innan paus, klippte till med vänsterfoten inne i straffområdet och satte 1-0 för ett intensivt kämpande hemmalag.

– Vi vinner på att vi vill vinna mer i dag, det var en riktig krigarinsats, säger en lättad Jesper Lätt strax efter slutsignalen.

– Det var jäkligt skönt. Vi har känt att vi kan slå alla lag och varit med bra i de flesta matcherna.

"Var på tiden"

Efter paus drog Eneby upp tempot och förde spelet betydligt mer, men Vimmerbys backlinje svarade för en vass insats och bakom den fanns stabile målvakten Gustaf Johansson som stod för några fina räddningar.

När Eneby tryckte på som allra mest för ett kvitteringsmål stack VIF upp i en kontring och Mohammad Jafr satte snyggt 2-0 med knappt fem minuter kvar att spela. Det kändes som om matchen punkterades där och då, men Eneby gav sig inte. På stopptid reducerade Alexsander Kaya, men närmare än så lyckades inte Eneby komma.

– Det känns riktigt gött. Det var på tiden att vi fick vinna. Vi var inte det bollförande laget, men försvarade oss riktigt bra. Enda misstaget var egentligen vid deras mål, då var det ignen skön känsla, så det var viktigt för vårt självförtroende att vi kunde hålla undan, säger unge högerbacken Tage Falk, som gjorde sin första seriematch från start och fick rejält med beröm av tränare Lätt efteråt.

– En viktig seger, dels poängmässigt, men framför allt för självförtroendet. Att komma ur förlorarträsket nu inför två riktigt viktiga matcher mot Lindö och Tenhult (de två lagen VIF har bakom sig i tabellen), det är väldigt skönt att komma dit med en vinst i ryggen, säger Lätt.

Bäst i VIF var Tage Falk och Oskar Bergman, men Lätt ville berömma hela laget för ett riktigt bra jobb på alla positioner.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt