Annons:

Bragsjö:

Stefan Bragsjö säger att det är ett misslyckande att båda VIF:s tränare lämnat.

Bragsjö: "Inget att hymla om – det är ett misslyckande"

Dragan Zivic försvann redan i våras. Nu försvinner Jonas Karlsson. Samma säsong har båda Vimmerby IF:s huvudtränare lämnat.
– Det är inget att hymla om att det är ett misslyckande, säger ordförande Stefan Bragsjö.

Annons:

Vimmerby IF rekryterade Dragan Zivic som heltidsanställd tränare i klubben och Jonas Karlsson för damlaget. Innan säsongen ens är slut är både dam- och herrlagets tränare borta.

– Det är inte roligt, men i sammanhanget är det många saker som påverkar och det här är helt fristående från varandra. Jag har träffat Jonas ett antal gånger och det är en väldigt duktig, ambitiös och bra person. Det här var hans första ledaruppdrag och det är många saker som påverkar. Jag har inget negativt att säga om honom, men är hans upplevelse att han inte fått tillräckligt stöd så stämmer den. Vi får lära oss av det, det är ett enkelt svar, säger VIF:s ordförande Stefan Bragsjö.

Är det ett misslyckande att båda de tränare som rekryterades är borta?

– Ja, det är klart att det. Det är inget att hymla med. Jag tror att vi behöver jobba med det här på lokalfotbollsnivå för ledarskapet i sig är en stor utmaning. Det kräver mer än vad man vill tro. Jag beundrar dem som jobbar som ledare med de här förutsättningarna. Det är en ny generation, det här ska göras vid sidan av sitt jobb och det ska göras i ett allt mer stressat samhälle. Det är mycket saker i vardagen som ska hinnas med varje dag. Vi behöver punktmarkera och försöka skapa en bättre plattform för att jobba med ledarskapet och det är en fråga för alla idrottsföreningen. Min bild är att det är ganska lite nytt blod in och de unga som är på väg in behöver stöd.

Är det för svårt att komma in i Vimmerby IF utifrån?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror inte att det är svårare hos oss än någon annanstans. Det är nog mer sammantaget, det är olika situationer vi hamnat i nu, det är inte svårare här än någon annanstans.

Hur påverkar det här VIF på sikt?

– Som jag sagt tidigare har vi ambitioner att satsa på ledarskapet, det är en nyckel för att lyckas med en bra verksamhet och framför allt med fokus på barn och ungdomas. Ska man lyckas med det krävs det tid, kunskap och stöd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt