Annons:

Förändringar när Rinaldo tar över – får två profiler till hjälp

Matilda Strömdahl är skadad och missar VIF:s betydelsefulla match.

Förändringar när Rinaldo tar över – får två profiler till hjälp

Mikael Rinaldo kastas in i hetluften direkt som ny huvudtränare för Vimmerby IF. Ännu en måstematch står på schemat – den här gången i form av Valinge/Derome.
– Det är absolut inte kört, säger han.

Annons:

Det var tidigare i veckan som VIF:s huvudtränare Jonas Karlsson kastade in handduken och självmant valde att lämna sitt uppdrag. Assisterande tränaren Mikael Rinaldo fick frågan – och tackade snabbt ja.

– Det känns jättekul och jätteinspirerande. Vi börjar om på nytt kan man säga och ska hitta glädjen igen. Det har varit en turbulent och strulig höst, men nu börjar vi om, säger Mikael Rinaldo.

Hur ser du på de här konflikterna som har varit?

– Det har varit struligt och jag förstår Jonas beslut. Samtidigt tycker jag att det är jättetråkigt, jag gillar honom verkligen. Men nu glömmer vi det här och avslutar säsongen. Vi har haft spelarmöte, alla har rannsakat sig själva och vi har lagt energin på rätt håll. Jag tycker att det här togs emot väldigt bra och alla har knutit näven. Det var en fantastisk träning i torsdags.

"Stänger inga dörrar"

Till sin hjälp kommer Mikael Rinaldo att ha både Stefan Bragsjö och Niklas Föghner.

– Det tar rätt mycket kraft och det handlar om stöttning kring matcherna. Föghner kommer vara ett bollplank åt mig, han är bra på ledarskap och jag tror att det blir bra.

Men om Rinaldo blir kvar längre än säsongen ut är oklart.

– Vi har inte diskuterat det alls. Vi kör säsongen ut och sedan får vi väl ta en ny diskussion i sådana fall. Jag stänger i alla fall inga dörrar, jag tycker att det här är så jäkla kul.

Du ser inte läget som hopplöst?

– Absolut inte. Det är sex omgångar kvar, 18 poäng att spela om vi har fyra matcher på hemmaplan. Men vi måste hitta glädjen för då kommer resultaten. Det gör sig inte själv och vi klarar det inte på egen hand. Jag tror på det här och tvivlade aldrig. Ser det ut som på träningen kommer det gå jäkligt bra.

"Känns förbaskat bra"

Valinge/Derome är nästjumbo med tre poäng fler än VIF.

– Det vore självklart viktigt på alla sätt och vis med tre poäng, både för vårt eget självförtroende och för tabellen. Men oavsett är det ingen katastrof, vi tar en match och en vecka i taget och ska hitta glädjen. Hellre att vi förlorar en match och har kul än att vinna och vara sura. 

Hans känsla inför matchen är god.

– Det känns förbaskat bra. Den positivitet och glädje som fanns på träningen gör att jag har en bra känsla.

Det blir också vissa förändringar med Mikael Rinaldo vid rodret. 

– Det är en viktig match och vi ska göra det så enkelt vi kan. Vi kommer spela 4-4-2 som alla är trygga med.

VIF saknar Anna Karlsson och Matilda Strömdahl, som skadade sig på en träning i Stockholm. 

Här nedan kan ni se VIF:s lag.

Fakta

Startelvan: Sofie Johansson – Malin Engström, Greta Koponen, Malin Söderlund, Malin Blidfors – Julia Rosin, Nathalie Milton, Andrea Lundgren, Mia Anspach – Tilda Föghner, Frida Pöder.

Avbytare: Molly Levin, Stina Kägo Bragsjö, Alice Fröjd och Moa Thorstensson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt