Annons:

DSK slet mot topplaget – men föll till slut klart

Timmernabben jublar över ett av sina fem mål mot DSK. Foto: Ossian Mathiasson

DSK slet mot topplaget – men föll till slut klart

Djursdala SK föll tungt med 5-2 hemma på Dalavallen mot topplaget Timmernabben, trots en bra kämpainsats i 90 minuter.
– Vi sliter på och försöker i 90 minuter, men Timmernabben är ett bra lag, de har många spelare som är riktigt duktiga, säger DSK:s Patrik Nilsson efter förlusten.

Annons:

Hemmalaget inledde starkast och var det bättre laget inledningsvis. DSK skapade chanser och visade bra attityd. Trots det gjorde måltjuven August Norell 1-0 efter drygt 20 minuter via ett hårt skott utifrån som letade sig in.

Efter målet tappade DSK initiativet en aning, men kvitterade tio minuter innan paus när Ricky Gustafsson slog in sin egen retur på ett friläge efter en fin framspelning av Daniel "Bränna" Gustafsson.

Bara minuter senare återtog gästerna ledningen när Joel Håkansson satte 2-1.

– Vi skapade en hel del chanser och kunde gjort fler mål, men det är sällan man är 100-procentig i avsluten. Förra matchen var vi väldigt effektiva och i kväll stod vi på hälarna lite samtidigt som de gjorde mål på chanserna, säger Nilsson.

Flera avstängda

Tidigt i andra halvlek gjorde Timmernabben både 3-1 och 4-1 medan DSK å sin sida missade en straff. Daniel "Bränna" Gustafsson reducerade visserligen med knappt tio minuter kvar, men närmare kom inte hemmalaget. Istället punkterade Timmernabben matchen defintivt genom 5-2 när fem minuter återstod.

Förlusten till trots så ligger DSK stabilt kvar i ingenmansland i tabellen.

– Vi har som mål att hänga kvar. Det kommer nya matcher, nu får vi tre avstängningar nästa match (Ricky Gustafsson, Jonathan Gustafsson och Alexander Sandberg), men vi är vana vid stor spelaromsättning, säger Nilsson.

– Jag tycker vi kämpade på bra, men var inte riktigt där, avslutar han. 

Ingen i DSK förtjänade extra plus, men samtliga ska ha beröm för att de fortsatte springa i 90 minuter.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt