Annons:

Sista chansen för Vimmerby: ”Har lyft varandra”

VIF-tränaren Mikael Rinaldo har ännu inte gett upp hoppet om ett nytt kontrakt. Foto: Simon Henriksson

Sista chansen för Vimmerby: ”Har lyft varandra”

Efter den blytunga förlusten förra helgen återstår blott en strimma av hopp för Vimmerby IF. Troligen krävs full poäng i de tre sista omgångarna.
– Med den säsong vi har haft får vi vara tacksamma för att vi fortfarande har chansen, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Nyckelmatchen mot Lindö i lördags slutade på samma sätt som många andra av Vimmerbys matcher i år: med en förlust. Nu har laget sex poäng upp till fast mark. Plus 25 mål sämre i målskillnad.

– Jag var jäkligt hängig efter förra matchen, men vi har lyft varandra under veckan. Det finns en realistisk chans och det känns om att alla är taggade.

"Väldigt frustrerande" 

Vimmerby har idel mittenlag kvar att möta. I morgon väntar Husqvarna och sedan Örby och Mariebo.

– Husqvarna känns absolut realistiskt, Örby är inte helt omöjligt och Mariebo i sista matchen är den tuffaste på papperet.

Hur har ni hanterat förlusten senast?

– Det var väldigt frustrerande. Samtidigt är det inte i förra matchen som vi tappade chansen. Vi har haft för djupa dalar genomgående under säsongen. Det var väldigt nedstämt efter matchen, men vi har snackat igenom det och sett att det finns en liten chans kvar. Det har tänt till igen, men sedan har vi haft mycket sjukdomar den här veckan. Sju spelare har saknats, men alla verkar kunna vara med på matchen.

Hur stor chans har ni att lösa det här, tycker du?

– Vi får ta en match i taget. Vi har kollat på konkurrenternas motstånd och de har tuffare schema än vad vi har. Med den säsong vi har haft får vi vara tacksamma för att vi fortfarande har chansen.

Truppen: Sofie Johanssom, Malin Blidfors, Malin Söderlund, Mia Anspach, Frida Pöder, Greta Koponen, Julia Rosin, Malin Engström, Tilda Föghner, Nathalie Milton, Andrea Lundgren, Svea Backstad, Molly Levin, Moa Nyström, Stina Kägo Bragsjö.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt