Annons:

Gullringen hjälpte VFF och hoppas på en gentjänst:

Gullringen har chansen att gå till positivt kval. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Gullringen hjälpte VFF och hoppas på en gentjänst: "Vore bra"

I kväll säkrade Västerviks FF seriesegern efter hjälp från Gullringens GoIF. I morgon hoppas Gullringen på hjälp från Västerviks FF.
– Det vore bra om det blir något poängtapp för Stensjön mot VFF, säger Gullringens assisterande tränare Claes Creutz.

Annons:

Den rafflande slutstriden i division 4 går vidare efter Gullringens imponerande 4–1-seger i kvällens hemmamatch mot topplaget Aneby. 

Gullringen har efter en säsong med toppar och dalar chansen att gå till positivt kval om de vinner sin sista seriematch borta mot IFK Västervik samtidigt som övriga resultat går deras väg. 

I kväll höll Västerviks FF på Gullringen och i morgon kommer det vara tvärtom. VFF möter Stensjön, ett lag som finns med i jakten på kvalplatsen till division 4, och Gullringen hoppas på att klara seriesegraren kan vinna eller åtminstone ta en poäng. Aneby har kvalplatsen just nu med 40 poäng och skuggas av Gullringen (37 poäng, en match kvar), Stensjön (37 poäng, två matcher kvar), Tuna (35 poäng, två matcher kvar) och Myresjö/Vetlanda (35 poäng, två matcher kvar) 

– Vi hoppas på hjälp från Västerviks FF, så är det givetvis. Vi har chansen att gå till kval men då krävs det framför allt att VFF plockar poäng av Stensjön. Det är fortfarande en match i taget för vår del och vi ska ha tur om vi ska lyckas med att gå till kval, säger Claes Creutz. 

Aneby hade chanser

Gullringen gjorde en på det stora hela stark insats mot Aneby och vann med 4–1. 

– Första halvlek genomför vi på ett bra sätt förutom de tio första minuterna. Vi gjorde det som vi sa inför matchen och hade bra kontroll på det, säger Creutz, vars lag hade en 1–0-ledning i paus. 

Gullringen ökade på till både 2–0 och 3–0 i andra halvlek och såg ut att gå mot tre säkra poäng. Aneby gjorde 3–1 strax efter 3–0-målet och hade i ärlighetens namn ett par lägen till som de brände inför nästan 300 åskådare på Gullemon. 

– De hade en boll i virket och en boll som gick längs med mållinjen. Hade de gjort 3–2 så hade det kunnat bli match av det. Jag tycker att vi slarvade för mycket och lyckades inte låsa fast bollen framåt, säger han. 

Stridh fick beröm

I slutminuterna satte Kevin Gaines segermålet fram till 4–1 och Gullringen får spänt invänta morgondagens resultat på Bökensved. Hur som helst, slutomgången kommer bli avgörande oavsett hur det går mellan VFF och Stensjön.

Hela Gullringens lag fick beröm. Extra beröm delades ut till mittbacken Björn Stridh, Jesper Wärnehall för första halvlek och Christian Simonsson för andra halvlek.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt