Annons:

  • Skrällen ett faktum: SVIF kvalar till division fyra

    Här är laget som nu ska kvala mot division fyra. Foto: Södra Vi IF

  • Skrällen ett faktum: SVIF kvalar till division fyra

    Filip Frejd blev tvåmålsskytt när SVIF säkrade sin kvalplats. Foto: Jakob Karlsson

Skrällen ett faktum: SVIF kvalar till division fyra

Vimmerby, Tuna och Gullringen kommer att göra upp i division fyra nästa år. Det kan bli ett kommunlag ytterligare. I dag säkrade Södra Vi sin kvalplats.
– Det här trodde jag aldrig, säger tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Nykomlingen Södra Vi har gjort en fantastisk säsong i division fem och slutar tvåa efter dagens 4-0-seger mot Fårbo. Nu väntar kval mot division fyra.

– Det trodde jag aldrig. Jag har tjatat om en match i taget och att vi skulle ta 27 poäng, men det har gått över förväntan. Jag är imponerad av grabbarna, säger en glad Peter Magnusson. 

Vad är förklaringen?

– Vi är ett lag, vi har inga stora stjärnor och har bra träningsnärvaro och kontinuitet. Det är en bra och homogen grupp. Jag trodde absolut inte på det här. Hade vi klarat en mittenplacering hade jag tyckt att det var över förväntan, men vi var nog bättre än vad jag trodde.

"Vi är underdogs"

I dag tragglade Södra Vi i första halvlek, men efter 1-0-målet efter 65 minuter var det inget snack. SVIF malde ned Fårbo och vann med klara 4-0. Filip Frejd blev tvåmålsskytt, Adrian Mathiasson satte ett och en balja var ett självmål.

– Det var en kamp i första halvlek. Det var jämnt, vi kunde ha gjort något mål och de kunde ha gjort något mål. I andra var det inget snack. Vi är bättre tränade och malde ned den.

Magnusson hyllar hela laget efter framgången som i kväll ska firas på Monte Carlo. Vilka motståndare SVIF ställs emot i kvalet är inte klart ännu.

– Oavsett motstånd så är vi underdogs. Det här är bara bonus för oss.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt