Annons:

Ungt VIF-lag imponerade i futsalcup: ”Jättestolt”

Nathalie Milton gjorde sju av Vimmerbys 14 mål i Rödsle damcup i Oskarshamn. Foto: Arkiv

Ungt VIF-lag imponerade i futsalcup: ”Jättestolt”

Vimmerby IF svarade för en mycket imponerande insats i Rödsle damcup i Oskarshamn. 
– Vi hade med flera spelare födda 2005 som tog för sig och imponerade, säger ledaren Magnus ”Budo” Ericsson. 

Annons:

Vimmerby IF åkte till futsalcupen i Oskarshamn med ett mixat lag där flera spelare födda 2005 gjorde seniordebut och ställdes mot äldre och mer rutinerade spelare. 

I gruppspelet visade VIF upp ett vägvinnande spel och vann samtliga matcher mot Rödsle BK U, Högsby IK, Kalmar Södra/Hossmo och Team Södermöre med 10–1 i målskillnad. 

– Jag är jättestolt. Det var ruggigt bra, allt stämde i vårt spel. Jag var säker på att vi skulle störa alla lag men kanske inte föra och spela ut många av lagen. Vi var stabila över hela gruppspelet mot två division 2-lag, ett division 3-lag och ett division 4-lag, säger ledaren Magnus ”Budo” Ericsson. 

Förlust på straffar i semin

Efter den imponerande insatsen i gruppspelet väntade division 2-laget Rödsle BK i semifinalen. Det blev oavgjort (2–2) vid full tid mot den slutgiltiga slutsegraren men VIF fick stryk på straffar. 

– Vi tog ledningen med 1–0 innan de fick in 1–1 lite turligt och satte även 2–1. Då kastade vi om lite i laget och fick till 2–2. Matchen gick till straffar och där kan allt hända och Rödsle vann. 

Milton sköt sju mål

I matchen om tredje pris räckte inte det unga VIF-laget till mot Färjestadens GoIF och fick se sig besegrat med 2–4.

– Det var två trötta lag men vi var hela tiden där och störde dem och gav aldrig upp. Deras rutin tog ut sin rätt men vi är supernöjda. Vi hade med oss flera spelare födda 2005 som både var fysiska, kloka och mogna i spelet. Jag såg att de kunde mäta sig med motståndarna. 

”Budo” tycker att samtliga tio spelare gjorde kanoninsatser. 

– Det var en stark kollektiv insats. En spelare som Nathalie (Milton) fick priset som turneringens bästa spelare och bar laget i de jämna matcherna. Elin Sjösten gjorde första matchen som målvakt på seniornivå och imponerade, likaså Sofia (Söderlund), Cajsa (Wideen) och Emmy (Karlsson).

Målskyttar, VIF: Nathalie Milton 7, Kujtese Rexha 3, Svea Backstad 2 och Sofia Söderlund 2. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt