Annons:

Gullringen vann första träningsmatchen – Tunas kvitteringsmål blev omdiskuterat

Gullringen vann med 3–2 mot Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen vann första träningsmatchen – Tunas kvitteringsmål blev omdiskuterat

Säsongens är igång för de kommande division 4-kombattanterna. Då vann Gullringens GoIF med 3–2 mot IFK Tuna. 
– Det finns vissa bitar som jag är väldigt med, säger Gullringens huvudtränare Daniel Ohlsson. 

Annons:

Gullringen gjorde en stark första halvlek och gick ifrån till 2–0 i halvtid innan Tuna reducerade och kvitterade i mitten av andra halvlek. 

Kort därpå skickade innermittfältaren Jesper Wärnehall in avgörande 3–2 med ett skott utanför straffområdet som seglade över Tunamålvakten Tobias Thuresson och in i bortre burgaveln. 

"Ska kunna göra fler mål"

Det var ingen särskilt välspelad match på ett regnigt och blåsigt Arena Ceos där båda lagen fick en bra genomkörare. 

– Det finns vissa bitar som jag är väldigt med. Jag är nöjd med vår första tio minuter, sedan tappade vi lite i tempot och släppte in Tuna i matchen. Vi fick 1–0-målet som var skönt, vi kom tillbaka och ägde sista kvarten av andra halvlek, säger Daniel Ohlsson och fortsätter:

– Jag tycker att vi ska kunna göra fler mål, vi stressar för mycket. 2–0 är dock i underkant. Jag är också nöjd med hur vi började andra halvlek och ska kunna göra fler mål. De fick 2–1 och 2–2, det är jag inte nöjd med. Deras 2–2-mål var dessutom jätteklar offside. Alla som spelar fotboll är tävlingsmänniskor och vill vinna, det var bra att vi gjorde det, säger Ohlsson. 

Vad var bra respektive mindre bra, enligt dig?

– Nackdelen är att vi vill framåt lite för snabbt i många moment när vi inte får med oss tillräckligt många spelare. Det är något som vi ska jobba vidare med. Det var bara första matchen så man ska inte dra för stora växlar. Jag är ändå nöjd med flera moment. 

2–2-målet var omdiskuterat

Michael Milton, tränare i Tuna, var hyfsad nöjd med vad hans lag presterade i säsongens första träningsmatch. 

– Stundtals gjorde vi det bra men vad ska man säga? Det var första träningsmatchen och vi fick en bra genomkörare. I en sådan här match handlar det om att gå ut och göra en bra arbetsinsats och hålla ihop laget, det pratade vi om inför matchen. Vi gick bort oss några gånger men det är mycket nytt folk. Det är så det är i första träningsmatchen, säger Michael Milton. 

Vad säger du om ert 2–2-mål?

– Det är tydligen en ny regel som säger att det inte är offside om spelare från olika lag går upp i duell. Vi ska ha en genomgång med 28 nya regler på torsdag. När vi gjorde målet så tycker jag att det känns som offside men jag kände inte till den nya regeln, säger Milton. 

Beröm till nyförvärven

Gullringens målskyttar var Albin Gustafsson, Alexander Swartz och Jesper Wärnehall. Gustavo Borges och Anton Carlsson nätade för Tuna. 

Bäst i Tuna var nyförvärven Adrian Ottosson och Jonathan Gustafsson. Gullringens nyförvärv Hampus Härnström imponerade från sin backposition. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt