Annons:

VIF sammanfattade jubileumsåret – många trotjänare hyllades

Budo Ericsson är nöjd med Vimmerby IF:s 2019. Foto: Arkivbild

VIF sammanfattade jubileumsåret – många trotjänare hyllades

Firandet av 100-årsjubiléet. En lyckad förändring av Bullerby Cup. Degradering för de två representationslagen. Ännu ett stabilt ekonomiskt resultat. En fortsatt bred ungdomsverksamhet. Så kan Vimmerby IF:s 2019 sammanfattas.
– Föreningen mår efter omständigheterna väl, säger Budo Ericsson efter klubbens årsmöte i veckan.

Annons:

Vimmerby IF gjorde ett överskott på 100 000 kronor 2019. Det var hälften av det budgeterade resultatmålet, men föreningen har en mycket stabil ekonomi.

– Vi brukar alltid budgetera med 200 000 för att ha en buffert för extraordinära kostnader, men vi är nöjda med 100 000. Cupen gick bra och sponsringen ökade. Vi har även kapat lite kostnader. 100 000 är så marginellt att vi inte ens letar efter de avstämningsfelen. Vi omsätter åtta miljoner, säger Budo Ericsson.

Hur sammanfattar du 2019?

– Att vi firade 100 år satte sin prägel och banketten som vi hade. Efter att ha dalat i två år blev Bullerby Cup lyckat, det blev fler lag och 2020 ser ut att ha blivit en ordentlig skjuts. 

"Inga sådana mål"

Att både herrlaget och damlaget åkte ur sina respektive serier (division tre respektive division ett) fäster klubben ingen vikt vid.

– Det är inte kul att åka ut någon serie, men vi har inte några sådana målsättningar. På herrsidan blir det skjuts i lokalfotbollen nu när det blir lite derbyn igen, det ökar intresset. Division två och tre är en publikutmaning, det är inga lag som drar.

Vad är målen för representationslagen på sikt?

– Som du säkert minns har vi inga sådana mål utan vi ska ha en bra verksamhet för ungdomar, vi ska stå för våra värdegrunder och vi ska ha en bra arena. Vi ska vara bästa klubben i regionen, men det betyder inte att vi ska bara bäst resultatmässigt.

Är det självklart för er att inte ha någon målsättning för A-lagen?

– Vi har inte haft det på åtta-tio år och vi tycker att det är mer kvävande än givande. Våra sponsorer vill inte höra om det, de vill veta vad vi står för och det vi står för funkar och vi premieras ganska hårt. Det grundar sig i ett så mycket större ansvarstagande. Så länge medlemmarna vill lär det fortsätta vara så.

Finns det någon diskussion om det här i klubben?

– Det har aldrig varit en diskussion om det i föreningen. Alla våra processer är hårt förankrade. Det kanske är en och annan som gnyr, men det har inte kommit fram till oss i styrelsen.

Bragsjö kvar som ordförande

Under årsmötet delade klubben även ut en del förtjänsttecken, valde ny styrelse och antog förslaget till verksamhetsplan.

– Det var inget revolutionerande som vi beslutade om på mötet utan med vad vi har gjort och planerar att göra. Vi ska ha ett ökat fokus på fotbollsverksamheten för barn och ungdomar.

Styrelsen 2020: Stefan Bragsjö, ordförande, Daniel Gustafsson, Emma Blixt, Victoria Lundgren, Kjell Andersson, Johan Hoffstedt, Marcus Alsér, Budo Ericsson och Urban Kennmark. 

Juniorpriserna gick till Julia Rosin och Tage Falk.

Guld med lagerkrans (700 p): Maria Kennmark

Guldnål: Lasse Gustafsson

Silvernål: Daniel Gustafsson, Jerker Hultqvist, Jonas Fors.

Bronsnål: Natalie Milton, Martina Bergkvist-Andersson, Christoffer Lätt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt