Annons:

Victor Gustavsson nätade dubbelt för IFK Tuna. Foto: Arkivbild

Tuna höll nollan och vann mot SVIF: "Inte att leka med"

Andra matchen för IFK Tuna. Första för Södra Vi IF. Det syntes i den första halvleken.
– Vi hade kontroll på hela första halvlek, säger Tunas tränare Mattias Gustavsson efter 3-0-segern.

Annons:

Försäsongen har gått igång på allvar. IFK Tuna premiärträningsspelade redan förra helgen, men för Södra Vi IF var det konstgräspremiär på stor plan.

Division 4-laget var också bättre än topplaget i femman under de första 45 minuterna.

– Första halvlek är riktigt bra. Då satte vi verkligen försvarsspelet och hade kontroll på hela halvleken. Jag är jättenöjd med första, då tog vi verkligen ansvar för varandra, säger Mattias Gustavsson.

Tuna ledde med 1-0 i paus, men trots att spelet jämnades ut efter paus och SVIF tog över allt mer var det Tuna som utökade ledningen. 

– I andra släpper vi till mer och gör inte samma jobb som i första. Det var Södra Vi:s första match och de är inte att leka med, de är bra. Men vi lyckades freda oss. 

"Har bättre ork"

SVIF:s tränare Peter Magnusson tyckte att det lite för stora siffror.

– Vi var värda i alla fall ett mål. I första halvlek är de bättre än oss, men i andra var vi bättre och det syns att vi har bättre ork än dem. Det var första gången på stor plan och vi har ett nytt defensivt system, så det finns att jobba på. Men skönt att vara igång och skönt att vi lyfter oss i andra halvlek, säger Magnusson.

Victor "VG" Gustavsson blev tvåmålsskytt och Adrian Ottosson gjorde ett. Adrian Ottosson fick extraberöm för sin insats, men samtliga Tunas spelare gjorde en bra insats. I Södra Vi fick hela laget godkänt, framför allt för den andra halvleken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt