Annons:

Jättedramatik när Vimmerby tog tre derbypoäng

Vimmerby fick jubla över tre derbypoäng i Västervik. Foto: Linus Johansson

Jättedramatik när Vimmerby tog tre derbypoäng

Allt talade för att Västerviks FF och Vimmerby IF skulle dela på derbypoängen. Då slog Nathalie Johansson till två gånger om och såg till att VIF kunde vinna med 3-1. – Det blev för nervöst... Men riktigt skönt att vi lyckades vinna till slut, säger Vimmerbytränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Vimmerby gjorde en svag första halvlek och efter 20 minuter kunde Västervik ta ledningen med 1-0. Strax innan målet hade hemmalaget bommat ett friläge. Eller rättare sagt så gjorde VIF-målvakten Kristina Rödin en fin räddning.

– Vi gjorde en riktigt dålig första halvlek. Vi låg jättefel i positionerna i både försvar och anfall. Som jag ser det agerade vi lite sent i de flesta situationerna, Västervik var lite aggressivare, konstaterar Daniel Ohlsson.

Tog ledningen i 90:e

I den andra halvleken var det ombytta roller.

– Vi gjorde många förändringar i halvtid, inte minst i vårt positionsspel. Det var som natt och dag jämfört med den första halvleken.

Trots att Vimmerby radade upp chanser så dröjde det till den 63:e minuten innan Alicia Strand kunde kvittera till 1-1.

Avslutningen på matchen blev sedan mycket dramatisk. I den 89:e minuten fick Västervik en hörna.

– Då tänkte jag att det var kört, att det skulle bli oavgjort. Men vi hittade en snabb omställning som avslutades med att ”Natta” (Nathalie Johansson) bröt in från kanten och smällde in 2-1.

Mål från 25 meter

Av bara farten gjorde sedan Nathalie Johansson även 3-1 från 25 meters håll.

– Västervik hade inte något alls i den andra halvleken så visst borde vi ha avgjort tidigare. Det blev lite för mycket nervositet, säger Daniel Ohlsson med ett skratt.

Samtliga spelare i VIF förtjänade beröm för en mycket bra andra halvlek. Sett över 90 minuter var yttermittfältaren Maria Anspach bäst.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt