Annons:

Promenadseger för Vimmerby i cupen:

Mohammad Jafrs Vimmerby slog Södra Vi med 7–0. Foto: Ossian Mathiasson

Promenadseger för Vimmerby i cupen: "Den skillnaden det ska vara"

Vimmerby IF följde upp onsdagens 7-0-seger mot IFK Västervik med en ny 7-0-seger. Den här gången i cupen, mot Södra Vi IF.
– Det är den skillnaden det ska vara mellan lagen, säger VIF-tränaren Karlsson Törndahl efteråt.

Annons:

Det blev en tuff fredagskväll för Södra Vi IF på Arena Ceos. Det skiljer ju en division mellan lagen och det syntes. Redan i paus hade Vimmerby IF gått upp till 5-0-ledning.

– Siffrorna är lite för stora egentligen, vi bjuder på några för enkla mål. Annars börjar vi bra första 10, sen rullar det på för mycket. Jag tycker vi står upp bra emellanåt, borde kanske ha gjort 1-2 mål så hade det speglat matchen bättre. Vimmerby är riktigt bra, det syns att de är ett topplag i fyran, ska väl egentligen spela i trean med det laget kanske, säger Södra Vis Peter Magnusson.

"Håller skärpan bra"

5-0 i halvtid blev till sist 7-0 till hemmalaget, som därmed är vidare till nästa omgång i Toyota Cup.

– Vi går ut med det vi sagt att vi ska göra. Södra Vi ska ha en eloge för att de vågar spela sitt spel, men vi straffar dem hårt med det höga utgångsläge de har. Det blir lite avslaget, vi pratade i paus om att vi ska pumpa på, men man vet att man har 5-0, det blir svårt att hålla skärpan. Jag tycker ändå vi håller skärpan bra, men driver inte tempot lika högt som i första halvlek. Jag är jättenöjd med de två insatserna, man kan aldrig vara missnöjd med 7-0 två matcher i rad. Vi visar att vi orkar två matcher i veckan, det är något att ha med sig till hösten att vi är så bra fysiskt tränade, säger Karlsson Törndahl.

Mohammad Jafr gjorde tre mål, Rickard Thuresson två och Niklas Gunnarsson två. 

Plus i Södra Vi gick till Daniel Johansson och hela laget som kämpade i 90 minuter. Bäst i Vimmerby var Simon Larsson.

DV återkommer med målskyttarna från matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt