Annons:

VIF tänker överklaga:

David Lindgren är förstås besviken över beslutet.

VIF tänker överklaga: "Hoppats att sunt förnuft fått råda"

Joakim Storm missades i den digitala matchrapporten. Konsekvensen blir förlust och 0-3 i en match VIF vann med 3-1.
– Jag tycker inte konsekvensen står i proportion till misstaget, säger VIF:s David Lindgren.

Annons:

Vimmerby IF säkrade sin andra raka seger genom att hemmabesegra Tranås FF med 3-1 (3-0) i senaste omgången. Därmed hade VIF fått en drömstart på division 4.

Men nu kommer smällen. 

VIF fråntas de tre poängen och förlorar matchen, vid skrivbordet, med 0-3.

– Det är disciplinnämndens beslut, men vi kommer att överklaga. Vi bestrider inte att det har skett ett misstag. Vi har missat att sätta upp en spelare, Joakim Storm, i den digitala matchrapporten. Det är självklart inget vi har gjort medvetet, vi var öppna med att Joakim Storm skulle spela matchen, säger David Lindgren och fortsätter:

– Så fort ledarna upptäckte att det saknades ett namn meddelade vi domarteamet om det. De sa att det var lugnt och att det skulle gå att lösa. Ingen hade reagerat på det tidigare. Men sedan gick det inte att godkänna matchen och då var det tvunget med en rapport. 

"Sunt förnuft"

Vimmerby IF hoppades ändå att man skulle ha förståelse för situationen.

– Vi hoppades att sunt förnuft skulle råda. Vi använde bara 13 spelare i matchen, gjorde inte det här medvetet och sa till så fort vi upptäckte det. Hade vi inte gjort det hade ingen upptäckt det än i dag. 

– Det känns lite trist. Jag tycker att matcher ska avgöras på planen och vi drog ingen fördel av det här. Vi har råkat göra ett fel, men det hade varit annorlunda om vi rullat runt på 17 spelare, använt en avstängd spelare eller en spelare som inte var vår egen. Då hade vi lagt oss platt, men nu har vi inte fått någon fördel av det här. 

Tycker du att det är stelbent av förbundet?

– Ja, det tycker jag. Konsekvenserna står inte i proportion till misstaget. När det gäller amatörfotboll på den här nivån borde man kunna lösa det utan att straffa ett helt lag som tränat för det här sedan i januari. 

"Vill vara ärliga"

Att hålla tyst om det var aldrig ett alternativ för VIF, säger Lindgren.

– Vi vill vara ärliga och det hade känts konstigt att inte säga något. Vi trodde att sunt förnuft skulle råda. 

Nu kommer VIF att överklaga beslutet. 

– Jag har varit i kontakt med Mats Larlind på förbundet, men kruxet för vår del är att Tranås har yttrat att vi har gjort ett regelbrott. Vi hade förhoppningar om att de skulle förstå och tycka att det inte var där de förlorade matchen. Magkänslan säger att det här inte är rätt och så hoppas jag det känns hos både förbundet och Tranås också.

Vimmerby IF har nu två veckor på sig att överklaga. I kväll spelar laget hemma mot Bäckseda. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt