Annons:

VIF:s poängavdrag står fast:

David Lindgren är besviken efter beskedet.

VIF:s poängavdrag står fast: "Klart man är besviken"

Vimmerby IF vann matchen mot Tranås i division 4 på konstgräset. Men förlorade den vid skrivbordet. Nu står det klart att disciplinnämnden inte beviljar prövningstillstånd.
– Klart man är besviken, säger VIF:s David Lindgren.

Annons:

Det var i en av säsongens första omgångar som Vimmerby IF besegrade Tranås FF med 3-1 på hemmaplan. Men resultatet skulle inte få stå sig. VIF hade använt sig av en obehörig spelare som inte fanns inskriven i matchprotokollet. 

Klubben berättade själva om misstaget – men det kostade dem tre viktiga poäng. Poängen gick i stället in på Tranås konto.

Beslutet överklagades av VIF, men nu har besked kommit från Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Vimmerby beviljas inte prövningstillstånd. 

– De ser inte underlag för att pröva ärendet utifrån annat än Smålands Fotbollförbunds beslut. Beslutet från Smålands disciplinnämnd kvarstår, säger VIF:s David Lindgren.

Hur känns det?

– Vi hade inte betalat överklagansavgiften om vi inte kände att vi hade fog för det, så klart att man är besviken. 

"Straffas för att vi erkänner"

Det här innebär att Vimmerby får svårt att nå kvalplatsen. VIF måste besegra Hvetlanda, samtidigt som Stensjön förlorar mot Aneby. David Lindgren tycker inte att beslutet är rättvist.

– Jag skrev till dem att jag hoppas att "ni som arbetar med fotboll på högre avdelningar känner att det här är ett beslut ni är nöjda med och att ni genom den här bestraffningen skipar rättvisa". Jag är part i målet givetvis men jag tycker inte det. Jag kan också känna en besvikelse över Tranås, som utnyttjar den här situationen, säger Lindgren och utvecklar:

– Matchen spelades och det här administrativa misstaget påverkade inte det. Vi straffas för att vi erkänner att vi gjort en miss. Sånt här uppstår i svensk amatörfotboll, man missar ett namn, lägger till namn – men i elva fall av tio löser man det på plats. Just i det här fallet blev det inte så. Jag kan också tycka att den arvoderade domaren hade ett ansvar. Noterar man att Vimmerby bara har tio startspelare så kunde man löst det här tidigare. 

Vad tänker du om att det blir så här?

– Det är tråkigt att det gått så här långt. Det vi har kvar är 20 besvikna spelare som har tränat sedan i januari för att vinna serien. Det här är tre poäng som påverkar ganska mycket i en enkelserie. Tredje part blir också påverkad. Hade inte det här hänt hade Tuna och Tranås stått på samma poäng och nu får Tranås tre gratispoäng. Jag tycker inte det är rättvist och hade hoppats på att förbundet också såg att man behövde nyansera begreppet obehörig spelare. Det här är en spelare som spelat hela sitt fotbollsliv i Vimmerby IF. Det är bara en miss i en matchrapport. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt