Gullringen vann efter pangstarten – gjorde tre mål på 20 minuter

Sebastian Swartz gjorde ett mål och fick beröm för sin insats mot Ölmstad. Foto: Ossian Mathiasson

En blixtrande start med 3–0 efter 21 minuter bäddade för Gullringens seger mot Ölmstads IS.
– Skönt att vinna. Det var egentligen inget snack om saken, säger tränaren Daniel Ohlsson efter 5–2-segern.

Gullringen jagade tre viktiga poäng hemma mot Ölmstad och Daniel Ohlsson sa inför matchen att de ska vinna alla dagar i veckan.

En lysande start fällde avgörandet på Gullemon.

Haris Dreco gjorde 1–0 i andra minuten, Ola Lindblom 2–0 i tionde minuten och Ted Åström Åberg 3–0 efter 21 minuters spel.

– Där spelade vi riktigt bra. Vi dominerade fullständigt, hittade bra triangelspel och spelade den fotboll som vi behärskar. Kul att få utdelning också, säger Daniel Ohlsson.

"Har våra toppar och dippar"

Kort därpå reducerade Ölmstad till 3–1 men det var ändå Gullringen som kontrollerade händelserna med ett betryggande spel.

Sebastian Swartz satte 4–1 i 59:e minuten och Rasmus Bexell gjorde 5–1 med tio minuter kvar av ordinarie tid. Ölmstad fick till en sen reducering på tilläggstid.

– Det kändes rätt stabilt och vår start blev avgörande. Vi hade bud på flera mål i första halvlek och kunde mycket väl ha dödat matchen redan där. De hade några ströchanser men inget märkvärdigt. Vi har våra toppar och dippar i matcherna och det är svårt att hålla uppe bra spel i 90 minuter. Jag tycker inte att de bjöd på så bra mostånd, säger Ohlsson.

"Viktigaste var att få en vinst"

Gullringen står på 14 poäng efter sex omgångar och har fyra poäng upp till ettan Hvetlanda GIF, som vann sin match mot Aneby SK med förkrossande 10–0 i afton.

– Det viktigaste för oss var att få en vinst. Vi måste vinna matcher för att haka på topplagen. Jag hoppas givetvis att alla topplag ska tappa poäng för att vi ska kunna vinna serien, säger Ohlsson.

Bäst i Gullringen var mittfältaren Sebastian Swartz och ytterbacken Albin Gustafsson.