Annons:

Nyckelspelaren avstängd i VIF:s viktiga match – Simonsson startar

Rickard Thuresson har gjort tio mål i division 4. Borta mot Tenhult får Vimmerby klara sig utan honom. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelspelaren avstängd i VIF:s viktiga match – Simonsson startar

Vimmerby IF har häng på kvalplatsen till division 3. I lördagens bortamatch mot mittenlaget Tenhults IF saknas nyckelspelaren Rickard Thuresson på grund av avstängning. 

Annons:

Hvetlanda GIF, Myresjö/Vetlanda FK, Stensjöns IF och Vimmerby IF ser ut att göra upp om direktplatsen och kvalplatsen till division 3 när det återstår tre omgångar. 

Att komma ifatt seriesuveränen Hvetlanda GIF, som ligger sex poäng före VIF, kan bli tufft men det är bara tre poäng upp till kvalplatsinnehavaren Myresjö/Vetlanda. 

Johan Karlsson Törndahl är hoppfull inför lördagens bortamatch mot Tenhult på Kabevallen.

– Vi har som mål att nio poäng på de tre sista matcherna. Vi får se vad det leder till, jag hoppas att det kan leda till minst kval med tanke på att alla topplag ska möta varandra. Vi tar en match i taget. Tre poäng på lördag är vad vi går för, säger Johan Karlsson Törndahl. 

"Hoppas vår fysik kan spela in"

Han hoppas att det blir en match som VIF kan ta tag i med en gång.

– Det är det vi vill göra. Jag hoppas att vår fysik kan spela in och jag tror att vi har en bättre fysik än vad Tenhult har. Vi måste hålla ihop defensiven och göra det vi har varit bra på med att vara effektiva framåt.

Hur går dina tankar kring toppstriden?

– Enligt mina uppgifter så fick Hvetlanda en holmgång mot Oskarshamns AIK i cupen i tisdags. Frågan är hur deras status är men det verkar vara ett jämnt lag. Även om de spelar dåligt så tar de tre poäng. Det är en stor styrka. Myresjö kan ha bra chans och knipa någon poäng mot dem i derbyt. 

Thuresson är avstängd

Två VIF-spelare, Mohammad Jafr och Rickard Thuresson, är i topp i skytteligan i division 4 nordöstra med tolv respektive tio mål. 

I morgondagens match är Thuresson avstängd efter tre gula kort. Jafr, som har börjat på bänken på grund av skadekänningar i de två senaste matcherna, är tillbaka i startelvan. Värt att notera är att comebackande Christian Simonsson går in från start på det centrala mittfältet. 

– Joakim Storm kommer ta Thuressons plats som nummer nio och Niklas Gunnarsson blir forward. Jafr har gått fullt i veckan och ska vara redo för 90 minuter, säger Karlsson Törndahl. 

Kan du beskriva betydelsen av Jafrs och Thuressons målfabrikation för laget?

– Båda två har producerat riktigt bra, sedan tror jag att de kunde ha gjort några mål till. De har missat en del chanser också. Det är två bra målskyttar som trivs bra ihop. 

Fakta

VIF:s startelva: Gustaf Johansson – Tage Falk, Anton Ljungberg, Jacob Johansson, Ludvig Strömbom – Simon Larsson, Christian Simonsson, Markus Ahl – Mohammad Jafr, Joakim Storm, Niklas Gunnarsson. 

Bänken: Alex Karlsson, Husni Allaf, Ali Mohammed Mustafa, Elias Hallingfors.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt