Annons:

Gullringen definitivt borta från toppstriden – tvingades till målvaktsbyte i halvtid

Marcin Muszka utgick skadad när Gullringen föll med 1–2 mot serieettan Hvetlanda GIF. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen definitivt borta från toppstriden – tvingades till målvaktsbyte i halvtid

Sista tåget till att vara med i kampen om division 3 gick i kväll. Gullringens GoIF föll med 1–2 mot seriesuveränen Hvetlanda GIF.
– Surt med en förlust men jag är nöjd med arbetsinsatsen, säger Daniel Ohlsson. 

Annons:

Gullringen fick en lysande start på Gullemon och chockade obesegrade serieettan Hvetlanda med 1–0 på straff efter tre minuter. Melker Johansson revs ner i straffområdet och forwarden Rasmus Bexell gjorde inget misstag från straffpunkten.

Gullringen gjorde, precis som mot Myresjö/Vetlanda, en stark första halvlek och höll jämna steg med aggressivt presspel och solid defensiv. 

Två sena mål före paus

Förra fredagen ledde Gullringen med 2–0 i halvtid men denna gång tappade gulsvart sin 1–0-ledning till underläge med 1–2 strax före halvtidsvilan. 1–1 kom i 39:e minuten och 1–2 på hörna i 45:e minuten.

– Vår första 20-25 minuter är väldigt bra. Vi är stabila och det påminner mycket om matchen mot Myresjö/Vetlanda. Tyvärr värderade vi några situationer lite fel mot slutet av halvleken, jag tycker att vi kan spela enklare. De sista tio minuterna före paus med två insläppta mål blev avgörande, säger Daniel Ohlsson och fortsätter:

– Vi kom inte rätt i pressen och hade lite misskommunikation vid 1–1. Sedan är det tveksamt att det är hörna när de gör 2–1. 

Målvaktsbyte i halvtid

I halvtid tvingades Gullringen till ett målvaktsbyte – ut med Marcin Muszka och in med rutinerade Tobias Carlsson, som har ett långt förflutet som både mittback och målvakt i klubben. 

– Marcin ådrog sig en sträckning i låret och kunde inte spela vidare. "Tobbe" gjorde en jättematch när han kom in, säger Ohlsson. 

Det föll inga fler mål på Gullemon även om Gullringen hade bud på ett 2–2-mål.

– Vi stod upp bra mot dem efter paus men det riktiga momentet på sista tredjedelen saknades. Det ville sig inte riktigt. 

Hur ser du på att ni är borta från toppstriden?

– Det är så det är. Under dagens match är jag nöjd med grabbarnas insats, vi faller med flaggan i topp och krigar på för varandra. Mot Myresjö föll vi ihop som ett korthus. 

Stridh spelade 90 minuter

Värt att notera är att en annan rutinerad Gullringsspelare, Björn Stridh, spelade 90 minuter som mittback bredvid Alexander Swartz. 

– Jag vet vad jag får av honom. Han är alltid stabil och gjorde något enstaka misstag. Jag vet inte vad jag kan begära mer av Björn som fyller 43 år på måndag. 

Ohlsson gav beröm till Alexander Swartz och Erik Lindblad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt