Annons:

Krokstorps agerande dröjer en vecka: ”Får de straff så plockar vi bort dem

Krokstorps IF inväntar Smålands Fotbollförbunds bestraffning för att veta vad de ska göra med tränaren och ledaren. Foto: Pixabay

Krokstorps agerande dröjer en vecka: ”Får de straff så plockar vi bort dem"

I dag kom beskedet att BOIF tilldöms segern mot Krokstorp efter att division 1-spelaren Habib Askar spelat en match i lägsta serien. 
– Jag beklagar och är ledsen för det som har hänt. Sedan kan jag inte gå in på mer, säger Anders Ingvarsson, ordförande i Krokstorp. 

Annons:

På torsdagen kom beskedet från Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd att Habib Askar spelade division 6-matchen mellan Krokstorp och BOIF under brorsan Younes Askars namn. 

Younes Askar har efter domen sagt att det var han själv som spelade matchen och att han funderar på en överklagan så länge han får med sig ledningen i Krokstorp. 

"Bara att beklaga"

När vår tidning pratade med Anders Ingvarsson, ordförande i Krokstorp, låter det inte så troligt.  

– Jag själv var inte på matchen och har inte sett så många matcher på grund av coronapandemin. Jag kan inte laget så bra. Vissa av spelarna håller fast vid att Younes Askar spelade men jag skrev i föreningens yttrande till Smålands Fotbollförbund att jag vet varken bu eller bä. På något vis så är det väldigt mycket foton som har skickats till Smålands Fotbollförbund och man kan se skillnad på skägg och utan skägg. Det är säkert något fel begånget så det är bara att beklaga, säger Anders Ingvarsson och fortsätter: 

– Jag kan inte gå i berg för att det är rätt eller fel men när jag ser fotona så har en skägg och en inte skägg. Då kan man bara dra slutsatser. Nu har Smålands Fotbollförbund tagit beslut om att så är det.

De ansvariga får vara kvar

Habib Askar är avstängd från spel tills vidare och får inte träna eller spela matcher med division 1. Krokstorp har inte vidtagit några åtgärder i det här läget. 

– Under kvällen har vi bestämt att vi ska fullfölja matchen mot Ariel på söndag med ordinarie lag och samma ledning. Både tränare och ledare i Krokstorp kan få straff och de har en veckas betänketid innan disciplinnämnd tar upp det nästa onsdag. Då måste de förklara vad det var som hände.

Om tränaren, ledaren och Krokstorp som förening får antingen bötesföreläggande eller straffavgift nästa onsdag kommer Ingvarsson vidta åtgärder. 

– Då har de ingenting här att göra för tillfället. Då tar vi undan dem. Vi har tagit fram ett alternativ med en ny lagledare som ställer upp mot Tuna Södra om vi bli fällda. 

Hur ser du på att Askar funderar på en överklagan?

– Det har jag ingen kommentar till. 

"Får de straff så plockar vi bort dem"

Krokstorp vill fortsätta och koncentrera sig på det de har kvar av säsongen.

– Vi ska kämpa säsongen färdigt. Det blir ordinarie ledning på söndag. Hade de fått ett straff i dag så hade vi plockat bort tränaren och lagledaren direkt. De har en vecka på sig att kommentera det så vi kör vidare med dem. Jag har pratat med de ansvariga så de vet vad som gäller. Får de straff så plockar vi bort dem.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt